Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Macuks: ''Pēc kritiena esmu pamatīgi sasities, bet lēmums pieņemts - sestdien startēšu"

Macuks: ''Pēc kritiena esmu pamatīgi sasities, bet lēmums pieņemts - sestdien startēšu"
Toms Macuks. Foto: Jānis Asaris

Latviešu motokrosa braucējs Toms Macuks sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' atzina, ka otrajā posmā pēc piedzīvotā smagā kritiena ir pamatīgi apdauzījies, taču, neskatoties uz to, Toms ir gatavs iziet uz starta trešajā "EMXOpen" čempionāta posmā, kas notiks sestdien Ķegumā.

Jauno "EMXOpen" čempionāta sezonu Macuks iesāka lieliski - Ķegumā notiekošajās sacensībās divos braucienos tika izcīnītas divas uzvaras. Taču otrdien čempionāta otrajā posmā Macuks vispirms pirmajā braucienā tika diskvalificēts, bet otrajā braucienā mūsu sportists ne savas vainas dēļ piedzīvoja smagu kritienu.

''Pēc starta otrajā taisnē priekšā braucošajam, braucot pa bedrēm, sameta šķērsām motociklu, kā rezultātā viņš ar savu aizmugurējo riteni trāpīja pa manu priekšējo riteni, pēc kā man sekoja smags kritiens. Ātrums? Trešais pārnesums, kas nozīmē, ka ātrums varēja būt ap 70 - 80 km/h. Pēc kritiena man ļoti aizsitās elpa, tāpēc ilgu laiku nevarēju ieelpot. Bet, par laimi, nekādu lūzumu man nav. Tikai apsities,'' sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' saka Toms Macuks.

''Esmu diezgan smagi apsities - ir sasists krūškurvis, plecs un muskuļi. Trešdien biju pie fizioterapeita, kur man tika veiktas gan masāžas, gan citas procedūras. Šobrīd cenšos darīt visu, lai sestdien būtu atpakaļ, bet plāns ir braukt. Ceturtdien un piektdien vēl plānoju apmeklēt ārstus/fizioterapeitu, bet lēmums ir pieņemts - sestdien braukšu, lai parādītu, ka neesmu padevies,'' kaujinieciski turpina Macuks.

Neskatoties uz to, ka Macuks sestdien nebūs tādā sportiskā formā, kā pirmajā posmā, braucēja mērķis ir cīnīties par uzvaru. ''Protams, sestdien pretsāpju līdzekļi tiks lietoti, tāpēc noteikti sestdien vēl nebūšu tādā formā, kā biju uz pirmo posmu, bet iešu un cīnīšos. Nezinu, kā būs, bet darīšu visu, lai varētu cīnīties par augstākajiem rezultātiem. Mērķis ir uzvarēt, lai varētu atgriezties cīņā par uzvaru čempionāta kopvērtējumā. Pēc sestdienas tad arī redzēsim, kur un kādās pozīcijās esam pirms noslēdzošā posma, kas notiks Itālijā. Tas ir motokross, kur viss var notikt. Ir jācīnās līdz galam.''

Jautāts par saņemto diskvalifikāciju, Macuks pēc nopūtas turpina. ''Pirmajā braucienā, kur tiku diskvalificēts, vienā no tramplīniem aizlecu garām mietiņam, kaut arī nebiju vienīgais, kas tā darīja. Bet igauņu tiesnesis (Macuks kopvērtējumā par pirmo vietu cīnās ar igauņu braucēju Karelu Kutsaru - aut.) bija viens no iniciatoriem, kurš nolēma mani sodīt. Esmu redzējis vairākus video, kur daudzi MXGP braucēji (arī līderi) tajā vietā lec tāpat, kā to darīju es, bet viņiem nav nekādu soda sankciju. Sods bija par bargu. Ja godīgi, tad neesmu dzirdējis, ka kāds sportists par mietiņa apbraukšanu pa citu pusi būtu diskvalificēts no brauciena. Jā, var iedot soda sekundes vai pāris pozīciju sodu, bet ne jau diskvalifikāciju. Tā vieta arī bija nekāda - tur bija slāpējošs lēciens, kur bija špūre. Tas mietiņš bija apdauzīts un ar smiltīm apbērts, tāpēc tajā karstumā nevarēju ne iedomāties, ne pamanīt to. Ja pirms manis pirmajā aplī tur brauc daudzi, tad arī es tur braucu, bet sodu, kas tika piešķirts pēc brauciena, kurā izcīnīju trešo vietu, pēc igauņu domām saņēmu tikai es,'' nobeidz Macuks.

Lai arī sākotnēji Toms ceturtdien bija plānojis aizvadīt treniņus, sportists atklāja, ka šobrīd treniņš nenotiks, bet sportists iespēju robežās centīsies uzbraukt ar riteni, bet šobrīd primārais ir dot atpūtu ķermenim.

Sezonas kopvērtējums

VEMXOpenValstsMotociklsPunktiVEMX250ValstsMotociklsPunkti
1.K. KutsarsIgaunijaKTM911.T. BenistānsFrancijaYamaha129
2.K. SavasteSomijaKTM772.Ī. GiftingsZviedrijaKTM105
3.Š. EkeroldsVācijaSuzuki733.M. GvadanjīniItālijaHusquarna93
4.A. LusboIgaunijaHusquarna704.K. de VolfsNīderlandeHusquarna83
5.M. SihvonensSomijaHusquarna635.M. TalvikuIgaunijaHusquarna77
6.J. MatikainensSomijaHusquarna5412.T. ŠileikaLatvijaKTM45
7.K. KalējsLatvijaHusquarna5329.M. PumpursLatvijaYamaha6
8.T. MacuksLatvijaKTM50
13.A. SniķersLatvijaYamaha31

Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.