Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Macuks un Ivanovs Somerpalu motokrosā aiz pjedestāla, Kozlovskim uzvara

Juris Grīns
Juris Grīns

Macuks un Ivanovs Somerpalu motokrosā aiz pjedestāla, Kozlovskim uzvara
Leons Kozlovskis uz pjedestāla augstākā pakāpiena
Foto: Motostart Photography

Trešdien, 12. jūlijā Igaunijā norisinājās ikgadējais Somerpalu stadionkross, uz kuru bija devušies arī vairāki spēcīgi motokrosa braucēji no Latvijas. Labs sniegums Tomam Macukam un Dāvim Ivanovam, tomēr līdz pjedestālam abiem nedaudz pietrūka. Savā klasē uzvaru tikmēr izcīnīja Leons Kozlovskis.

Prestižajā MX1 klasē kvalifikācijā ātrākie bija pasaules motokrosa čempionāta dalībnieki - igaunis Tanels Leoks ieņēma pirmo vietu, bet otro ātrāko laiku sasniedza krievu sportists Jevgēņijs Bobriševs, trešajā vietā atstājot mājinieku Prītu Ratsepu, kurš pārstāv latviešu komandu "Rodeo MX". Piektajā vietā kvalifikāciju noslēdza Dāvis Ivanovs, kamēr Tomam Macukam izdevās sasniegt astoto rezultātu.

Pirmajā braucienā jau sākumā vadību pārņēma Bobriševs, arī finišējot visiem priekšā, kamēr sacensību pirmo pusi otrajā pozīcijā brauca Harijs Kullass, kurš pēc tam izstājās. Leoks pēc ne tik veiksmīga sākuma ierindojās otrajā vietā, aiz sevis atstājot Ratsepu. Macuks un Ivanovs spēja progresēt, sacensību gaitā iegūt vairākas pozīcijas, kas finišu ļāva sasniegt ceturtajā un piektajā vietā.

Otrajā braucienā pārliecinoši startēja Leoks, atrodoties vadībā no sākuma līdz beigām un izcīnot uzvaru, šoreiz otrais bija Ratseps, bet Bobriševs, kurš vienubrīd sākumā bija atkritis uz sesto pozīciju, finišu šķērsoja trešais. Macuks arī šoreiz spēja aizcīnīties līdz ceturtajai vieti, bet Ivanovs, kurš sākumā bija nokļuvis pat otrajā pozīcijā, beigās ieņēma piekto vietu. Summā Leokam uzvara, Boriševam otrā, bet Ratsepam - trešā vieta, kamēr uzreiz aiz "Top 3" palika Macuks un Ivanovs.

Rezultāti MX1 klasē

VietaSportistsPunkti
1.Tanels Leoks47
2.Jevgēņijs Bobriševs45
3.Prīts Ratseps42
4.Toms Macuks36
5.Dāvis Ivanovs32
6.Andero Lusbo30
7.Gerts Krestinovs28
8.Breds Andersons26
9.Harijs Kullass24

"MX Hobby" klasē uz starta izgāja latviešu veterāns Leons Kozlovskis, spējot izcīnīt uzvaras abos finālbraucienos un uzvarot summā, kur aiz viņa palika Karls Matiass Rāgels un Timmo Metss. No latviešiem šeit startēja arī Edijs Siliņš, divu braucienu summā ieņemot sesto vietu.

"Vakar nobraucām Somerpalu motokrosu Igaunijā," stāsta Leons Kozlovskis. "Paldies Aivaram Leokam par uzaicinājumu startēt viņa rīkotajās sacensībās. Trase, kā jau pie Leokiem, smaga, nedaudz riskanta, tehniska, bet skatītāju apmēram trīs tūkstoši, kas padarīja pasākumu fantastisku - tas jāredz dzīvē. Uzvarēju sacensībās savā klasē, bet saldais ēdiens, loģiski, bija Tanela Leoka braukšana un cīņa ar Jevgēņiju Bobriševu. Šovs bija visos trīs braucienos, super sacensības! Ļoti žēl par Tomu Macuku un Kristeru Drevinski, kuri rādīja labu ātrumu, bet, diemžēl, šī trase lielas kļūdas nepiedod, un abi mūsu sportisti izstājās kritienu rezultātā."

"Superenduro" klasē starp 33 dalībniekiem uzvarēja Rannars Ūsna, kamēr Gints Filipsons ierindojās 20. pozīcijā, bet Kaspars Bodars ieņēma 28. vietu.

Kopā startēja MX2 un MX125 klašu dalībnieki. Pirmajā braucienā no latviešiem piektais finišēja Kristers Drevinskis, kamēr Ivo Šteinbergs ieņēma devīto vietu. Otrajā braucienā Drevinskis krita un izstājās, bet Šteinbergs ieņēma septīto vietu. MX2 klases kopvērtējumā Šteinbergs ieņēma septīto vietu, bet Drevinskis, pēc neveiksmes otrajā braucienā, palika desmitais. Uzvarēja Ikers Laranaga, aiz sevis atstājot Aigaru Leoku un Janu Jakobsonu. MX125 klasē tikmēr uzvara Andreasam Hīemagi, kamēr piektajā vietā ierindojās latviešu braucējs Valters Logins.

Rezultāti MX2 klasē

VietaSportistsPunkti
1.Ikers Laranaga50
2.Aigars Leoks44
3.Jans Jakobsons36
4.Hanss Prīdels36
5.Kristjans Ratseps34
6.Artjoms Gurjevs30
7.Ivo Šteinbergs27
8.Arons Lenziuss25
9.Martins Poļakovs23
10.Kristers Drevinskis16
11.Henri Rosiorgs10

Dāmu klasē (startējot kopā ar 85cm3 klasi) otrajā vietā ierindojās Latvijas pārstāve Anna Stecjuka, piekāpjoties tikai krievietei Ļubovai Ļeontjevai. 65cm3 klasē piekto vietu izcīnīja Uldis Freibergs, bet 50cm3 klasē septītais bija Gregors Tauriņš.

Spēcīgākie un ātrākie noslēgumā tikās Superfinālā, kur dominēja spēcigākie MX1 klases braucēji. Visu braucienu vadībā bija Tanels Leoks, finišā aiz sevis atstājot Jevgēņiju Bobriševu un Prītu Ratsepu. Uzreiz aiz pirmā trijnieka palika Dāvis Ivanovs, bet Toms Macuks sacensību beigu daļā piedzīvoja kritienu un izstājās, pirms tam ieņemot ceturto pozīciju. Superfinālā startēja arī Ivo Šteinbergs, starp 16 braucējiem ieņemot 11. pozīciju.

Rezultāti Superfinālā

VietaSportistsPunkti
1.Tanels Leoks22 apļi
2.Jevgēņijs Bobriševs+2.435
3.Prīts Ratseps+21.669
4.Dāvis Ivanovs+30.925
5.Harijs Kullass+42.326
6.Andero Lusbo+1 aplis
7.Ikers Laranaga+1 aplis
8.Breds Andersons+1 aplis
9.Jans Jakobsons+2 apļi
10.Artjoms Gurjevs+2 apļi
11.Ivo Šteinbergs+2 apļi
12.Hanss Prīdels+2 apļi
13.Toms Macuks+6 apļi
14.Kristjans Ratseps+13 apļi
15.Aigars Leoks+15 apļi
16.Gerts Krestinovs+17 apļi

Visi rezultāti: https://speedhive.mylaps.com/Events...

     [+] [-]

, 2017-07-14 06:31, pirms 7 gadiem
Kozlovskis kā vienmēr līmenī!! :-)