Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Bijušais "MotoGP" dalībnieks par braukšanu dzērumā zaudē vietu komandā

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais "MotoGP" dalībnieks par braukšanu dzērumā zaudē vietu komandā
Hektors Barbera
Foto: EPA/Scanpix

Spāņu motosportists Hektors Barbera, kurš vēl pērn startēja "MotoGP" pasaules čempionātā, pieķerts, braucot dzērumā, kā rezultātā palicis bez komandas.

Pagājušajā nedēļā Barberu apturēja Valensijas policija. Veicot alkohola pārbaudi, konstatēts, ka viņa izelpā bijušas vairāk nekā pieļaujamās 0.25 promiles.

Rezultātā Barberam uz gadu atņemta autovadītāja apliecība, kā arī piespriests 22 dienas veikt sabiedriskos darbus.

Jau iepriekš motosportists ticis pieķerts, pārkāpjot likumu pie auto stūres, 2014. gadā arī braucot bez derīgas autovadītāja apliecības.

Šoreiz viņam paveiktais beidzies ne vien ar likumā noteikto sodu, bet arī līguma laušanu no "Pons Racing" komandas puses. Šīs vienības sastāvā Barbera šosezon piedalījās "Moto2" klases sacensībās, lai gan pirmajos sešos posmos sportists vēl nebija finišējis vadošajā desmitniekā.

Savulaik kļuvis par vicečempionu 125cc un 250cc klasēs, no 2010. līdz 2017. gadam Barbera startēja karaliskajā "MotoGP" kategorijā. Pamatā sportists šos gadus startēja ar "Ducati" motocikliem, pārstāvot šīs rūpnīcas satelītkomandas "Aspar", "Pramac" un "Avintia". "MotoGP" čempionātā Barbera piedalījās 139 sacīkstēs, uz pjedestāla ne reizi nekāpa, bet izcīnīja 479 punktus. 2016. gadā viņš aizvadīja savu labāko sezonu, divus posmus veicot arī "Ducati" rūpnīcas komandā, bet kopvērtējumā izcīnot desmito vietu. Labākais rezultāts atsevišķās sacīkstēs Barberam ir ceturtā vieta 2016. gadā tā paša gada Malaizijas posmā.

Izmantotie resursi:
Yahoo Sports | Sports News, Scores, Fantasy Games