Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latviešu izcelsmes braucējs piedzīvo kritienu Menas salas TT sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

Latviešu izcelsmes braucējs piedzīvo kritienu Menas salas TT sacīkstēs
Gajs Martins
Foto: grimsbytelegraph.co.uk

Ir noslēgušās prestižās Menas salas TT motosacensības, kas šogad paņēma trīs sportistu dzīvības. Krietienu piedzīvoja arī latviešu izcelsmes britu braucējs Gajs Martins, kurš gan tika cauri ar samērā vieglām sekām.

Martins ir viens no vadošajiem braucējiem Menas salas TT motosacīkstēs, kas tiek uzskatītas par, iespējams, bīstamākajām pasaulē. Anglijā dzimušā Martina vectēvs ir kāds latvietis Valters Kidals, kurš miris pirms desmit gadiem. Šis cilvēks karojis latviešu leģiona rindās un vēlāk bijis ieslodzīts kara nometnē Beļģijā, taču 1947. gadā pārvietots uz Lielbritāniju. Vēl nesen Martins bija ieradies Latvijā, lai izpētītu savas dzimtas saknes un ticies ar radiniekiem.

Martins Menas salas TT sacīkstēs piedalās jau vairāk nekā desmit gadus un uzskatāms par vienu no vadošajiem braucējiem. Pērn viņš šīs sacensības izlaida, bet šogad atgriezās uz starta.

Diemžēl "RST Superbike TT" klases sacīkšu pirmajā aplī Martins piedzīvoja visai smagu kritienu, tomēr tika cauri vien ar savainotu kreiso roku un sasitumiem. Vēlāk sportists paskaidroja, ka "Honda" motociklam radušās tehniskas problēmas, ieslēdzies neitrālais pārnesums, kas arī bija cēlonis kritienam.

Par uzvarētājiem TT finālsacensībās Menas salā šogad kļuva Ījans Hačinsons ("RST Superbike TT" un "RL360 Quantum Superstock TT" klasēs), Bens Birčals un Toms Birčals ("Sure Sidecar TT" klasē), Maikls Danlops ("Monster Energy Supersport TT" un "Pokerstars Senior TT" klasēs), Maikls Raters ("Bennetts Lightweight TT" klasē), Brūss Enstijs ("SES TT Zero" klasē).

Pilni rezultāti: https://www.iomtt.com/TT-Info/Resul...

Tāpat jau ziņots, ka šogad Menas salas TT sacīkstēs nositās trīs sportisti - anglis Deivijs Lamberts, holandietis Johems van den Hoeks un īrs Alans Bonners.

Gaja Martina avārijas video:

     [+] [-]

, 2017-06-13 17:33, pirms 7 gadiem
Interesants cilvēks, bet tehnisko problēmu ziņā visai nevaiksmīgs. Tas gan droši vien ir normāli sportā, kur viss balansē uz naža asmens.