Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jonass: "Biju šokā, kad uzzināju, ka esmu uzvarējis"

Juris Grīns
Juris Grīns

Jonass: "Biju šokā, kad uzzināju, ka esmu uzvarējis"
Jonass uz augstākā pjedestāla pakāpiena Krievijā
Foto: mxgp.com

Latviešu motosportists Pauls Jonass atzīst, ka nav cerējis uz uzvaru MX2 pasaules motokrosa čempionāta Krievijas posma summā, jo atzīst, ka grūtajos apstākļos dubļainajā trasē neesot bijis pilnībā apmierināts ar savu sniegumu.

Jau ziņots, ka kvalifikācijas sacīkstēs Jonass bojāta priekšējā riteņa dēļ palika 17. vietā un finālbraucienos startēja no ne pārāk izdevīgas pozīcijas, tomēr abas reizes dubļainajā Orļonokas trasē spēja finišēt pirmajā trijniekā, vispirms izcīnot otro, bet pēc tam - trešo vietu.

"Sestdien man nepaveicās, kas nozīmēja startu ne no tās labākās pozīcijas, lai gan šajā trasē un tādos dubļos tas bija svarīgs nosacījums," izsakās Jonass. "Neskatoties uz to, man padevās labi starti, pacēlos uz pirmā desmitnieka beigām un spēju aizcīnīties līdz vadošajam trijniekam. Biju šokā, kad uzzināju, ka esmu uzvarējis kopvērtējumā, jo nešķita, ka šajā nedēļas nogalē mana braukšana būtu bijusi lieliska."

Jonasam pasaules čempionāta posmos šī ir otrā uzvara pēc kārtas un jau piektā šajā sezonā. Viņa sīvākais konkurents Džeremijs Sīvers no Šveices šoreiz palika otrais, braucienos gūstot septīto un pirmo vietu. Lai gan tikai nedaudz, tomēr čempionāta kopvērtējumā "Red Bull KTM Factory Racing" rūpnīcas komandas sportistam Jonasam vēl vairāk izdevies attālināties no Sīvera, kurš pārstāv "Suzuki International Europe" vienību - tagad abus šķir 45 punkti.

"Sacensības bija grūtas, vienas no tām, kurās var iegūt vai arī daudz zaudēt," secina Jonass. "Sezonas kopvērtējumā daudz neieguvu, bet bija svarīgi paveikt vismaz kaut ko. Lielas kļūdas nepieļāvu un abos braucienos saglabāju aukstasinību. Jāpateicas komandai, jo motocikls šādos smagos apstākļos darbojās lieliski."

Pasaules čempionāta nākamais posms notiks 25. jūnijā Itālijā, Ottobiano trasē.

PČ kopvērtējums MX2 klasē

VietaSportistsValstsMotociklsPunkti
1.Pauls JonassLATKTM414
2.Džeremijs SīversSUISuzuki369
3.Tomass Kjers OlsensDENHusqvarna317
4.Džulians LībersBELKTM308
5.Benuā PaturelsFRAYamaha294
6.Horhe PradoESPKTM230
7.Tomass KovingtonsUSAHusqvarna225
8.Hanters LorenssAUSSuzuki199
9.Braiens BogerssNEDKTM184
10.Brents van DoninksBELYamaha174

Izmantotie resursi:
MXLarge - Motocross News

  +1 [+] [-]

, 2017-06-14 10:30, pirms 7 gadiem
Tā turpinat Paul!

  -1 [+] [-]

, 2017-06-14 11:31, pirms 7 gadiem
nu taaa rupji izsakoties- nav jau lielas atšķirības vai kvalifikācijā esi 4 vai 20