Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Paula Jonasa brālēns uzvar Saldus motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Paula Jonasa brālēns uzvar Saldus motokrosā
Elgars Jonass. Foto: Toms Paipals Photography

Nedēļas nogalē, 11. maijā Saldus "Silavotiņu" mototrasē norisinājās Nacionālā kausa otrais posms motokrosā, sacensību dienas beigās uzvaras izcīnot spēcīgākajiem un motivētākajiem no 182 klātesošajiem atlētiem.

Viens no tiem bija MX50 Jaunāko klases pārstāvis Patriks Cīrulis, kurš divu braucienu summā apsteidza Raineru Grasi un Lūkasu Ūdri. Lielisku sacīksti izdevās aizvadīt arī Nacionālā kausa zvaigznei Gregs Laguta, kurš MX50 Vecāko konkurencē apsteidza Emīlu Meijeru un Gustavu Ozolu. MX65 Jaunāko ieskaitē ātrākais bija Toms Dankerts, aiz viņa otrajā vietā Alekss Grinjo, bet trešais – Rūdolfs Krūmiņš. MX65 Vecāko klasē šoreiz uzvaru izcīnīja Ričards Muraško, apsteidzot Haraldu Bērziņu un Ričardu Dambergu. MX85 Jaunāko vidū uzvaras laurus plūca Uldis Freibergs, aiz sevis atstājot tuvākos sekotājus Tomasu Šaicānu un Rolandu Bogdanoviču. Šīs motociklu kubatūras MX85 Vecāko ieskaitē startējušo atlētu vidū ātrākais bija Roberts Lūsis, kurš šoreiz apsteidza Kirilu Maslovu un Ralfu Riteru. Mini MX klasē spēcīgākais otro posmu pēc kārtas izrādījās Ainārs Karro, aiz viņa otrajā vietā Reinis Pušpurs, bet trešajā pozīcijā - Edgars Upītis.

Sacensību dienas ātrākajā klasē MX A uz starta izgāja 25 sportisti. Kā ātrākais sevi kopvērtējumā pierādīja pasaules motokrosa čempionāta zvaigznes Paula Jonasa brālēns Elgars Jonass, apsteidzot Mairi Pumpuru un Jāni Kārkliņu. MX B atlētu sīvajā 38 sportistu konkurencē pārākais bija Kristers Kalējs, goda pjedestālu papildinot Edgaram Rutkam un Ričardam Birģelim. Arī MX C ieskaitē, kā ierasts, dalībnieku skaits bija kupls. Šajā klasē 37 konkurentu ielenkumā meistarīgākais izrādījās Jānis Brencis, kurš aiz sevis otrajā un trešajā pozīcijā atstāja Arvilu Štrausu un Aivi Dadeiku. MX D klasē uzvaru izcīnīja Edmunds Grīnbergs, aiz viņa – Oskars Slavinskis un Ģirts Trods.

Lai gan šobrīd ir pāragri runāt par sacensību seriāla kopvērtējuma laureātiem, divi no septiņiem sezonas posmiem ir aizvadīti un punktu tabulās jau šobrīd manāmi potenciālie čempionāta favorīti. To, vai šiem sportistiem izdosies nosargāt pār konkurentiem uzkrāto pārsvaru, varēsim noskaidrot jau 2. jūnijā Gulbenē, kur notiks Nacionālā kausa motokrosā trešais posms.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - LaMSF.lv