Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Žirū un Mucenieks cīņu par pasaules čempionu titulu turpina Čehijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Žirū un Mucenieks cīņu par pasaules čempionu titulu turpina Čehijā
Valentīna Žirū un Elvija Mucenieka ekipāža
Foto: Josef Hejnal

Ar sezonas trešo posmu Čehijā šajā nedēļas nogalē turpinās pasaules čempionāts blakusvāģu motokrosā, arī šoreiz uz starta stājoties prāvam skaitam braucēju no Latvijas. Pirms gada Kramolinas trasē uzvarēja francūzis Valentīns Žirū, kurš šosezon brauc kopā ar Elviju Mucenieku.

Pasaules čempionāta kalendārā Kramolinas trase atrodas kopš 2012. gada. Šajās piecās sezonās trīs reizes Čehijas Grand Prix izcīņā uzvarējis Kaspars Stupelis - kopā ar pilotu holandiešu pilotu Etjēnu Baksu latvietis triumfēja 2012., 2014. un 2015. gadā. Pa reizei uzvarējuši arī Bens Adrijensens/Bens van den Bogārts, kā arī Valentīns Žirū/Nikolā Musē, kuri abos braucienos finišēja pirmie pagājušajā gadā. Šogad Adrijensens vairs pasaules čempionātā nestartē, kamēr Bakss un Žirū tikuši pie jauniem kantētājiem.

Kramolinā pasaules čempionāta sacīkstes notikušas arī senākā pagātnē. Kad pēc 15 gadu pārtraukuma trase atkal tika iekļauta kalendārā, tā bija mainījusies maz, taču organizatori bija parūpējušies par dažādiem uzlabojumiem infrastruktūrā.

PČ posmu uzvarētāji Kramolinas trasē

GadsČehijas GP uzvarētāji
2016Žirū/Musē
2015Bakss/Stupelis
2014Bakss/Stupelis
2013Adrijensens/Bogārts
2012Bakss/Stupelis

Šīs sezonas pirmajos divos posmos tieši Baksa un Žirū ekipāžas iezīmējušās kā galvenās pretendentes uz 2017. gada čempiontitulu. Bakss, kurš šogad brauc kopā ar Musē, pirmajā posmā Nīderlandē uzvarēja, bet pirms nedēļas Ukrainā ierindojās trešajā vietā, savukārt Žirū un Mucenieks abos pirmajos posmos ieņēma otro vietu. Ukrainā uzvarēja leģendārais Daniels Vilemsens kopā ar Robiju Baksu, taču viņiem pieticīgs izvērtās pirmais posms, līdz ar to pašlaik vēl grūti spriest par viņu spēju stabili un ātri aizvadīt katru nedēļas nogali.

Bakss/Musē pašlaik kopvērtējumā ierindojas pirmajā pozīcijā, par trim punktiem apsteidzot Žirū/Mucenieka ekipāžu. Trešajā vietā atrodas Stjuarts Brauns/Džo Milards, bet Vilemsens/Bakss pašlaik ceturtie.

Vienīgā "pilnā" latviešu ekipāža Jānis Daiders un Kaspars Stupelis sezonu sākuši cerīgi, taču pagaidām vēl ne tik ātri, lai pretendētu uz pirmo trijnieku. Oldebrukas trasē viņi bija devītie, Čerņivcos jau sestie, un arī sezonas kopvērtējumā tas ļauj ieņemt sesto pozīciju. Ņemot vērā, ka jau šobrīd Daiders/Stupelis ir 35 punktus aiz līderiem, diez vai šobrīd varētu prognozēt čempionu titulu, taču pjedestāli sezonas gaitā pavisam noteikti ir iespējami. Jāpiemin arī, ka vienas no treniņsacīkstēm pirms sezonas ekipāža aizvadīja tieši Čehijā, Mohelnices trasē gūstot otro vietu.

Savukārt pēc lieliska pirmā pasaules čempionāta posma, kurā tika gūta sestā vieta, Ukrainā ne tik labs rezultāts padevās Kristofam Santermansam un pērnās sezonas pasaules vicečempionam Laurim Daideram, kuri vienā no braucieniem izstājās - kopvērtējumā šai ekipāžai pagaidām devītā pozīcija. Tikmēr desmitie ir Marvins Vanlučens un Haralds Kurpnieks, kuriem par diviem punktiem mazāk.

PČ kopvērtējums pirms 3. posma

VietaEkipāžaValstsMotociklsPunkti
1.Bakss/MusēNL-FWSP/Zabel89
2.Žirū/Mucenieks F-LVWHT/Husqvarna86
3.Brauns/MilardsGB-GBWSP/Zabel71
4.Vilemsens/BakssNL-NLWSP/Zabel69
5.Hermanss/Van GālensNL-NLVMC/Zabel54
6.Daiders/StupelisLV-LVVMC/Zabel54
9.Santermanss/Daiders B-LVWSP/Zabel45
10.Vanlučens/Kurpnieks B-LVVMC/Zabel43
26.Variakojis/Antons LT-LVWSP/Husqvarna6

Jau šodien Kramolinā norisināsies kvalifikācijas sacensības, savukārt abi finālbraucieni gaidāmi rīt, 14. maijā.

Čehijas Grand Prix dalībnieku saraksts: sidecarcross.eu