Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieka ekipāžai otrā vieta blakusvāģu motokrosa PČ kvalifikācijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Mucenieka ekipāžai otrā vieta blakusvāģu motokrosa PČ kvalifikācijā
Žirū un Mucenieka ekipāža
Foto: Mx Smx Foto

Ar labiem rezultātiem kvalifikācijas sacensības pirms pasaules čempionāta trešā posma blakusvāģu motokrosā šodien Čehijā, Kramolinas trasē aizvadījuši latviešu braucēji. Visi tie spēja finišēt vadošajā sešiniekā, bet Elvija Mucenieka pārstāvētā ekipāža, kas šobrīd ir viena no favorītēm uz uzvaru čempionātā, ierindojās otrajā vietā savā grupā.

Kvalifikācijas sacīkstēs A grupā no latviešiem startēja tikai 2016. gada pasaules vicečempions Lauris Daiders, kurš šogad brauc kopā ar beļģu pilotu Kristofu Santermansu. Pēc ne tik veiksmīgā posma Ukrainā, kad vienā no finālsacīkstēm nācās izstāties, šoreiz kvalifikācijā izcīnīta augstā ceturtā vieta. Finišā uzvarētāju ekipāžai Santermanss/Daiders zaudēja 28 sekundes.

A grupā uzvaru svinēja sezonas līderi Etjēns Bakss un Nikolā Musē, kuri aiz sevis atstāja Koena Hermansa un Kenija van Gālena ekipāžu, trešo vietu ieņemot Stjuartam Braunam un Džo Milardam.

Jāpiemin, ka Bakss Kramolinas trasē aizvadīto piecu gadu laikā uzvarējis trīs reizes, visas kopā ar Kasparu Stupeli. Savukārt Musē triumfēja pērn, kad viņa pilots bija Valentīns Žirū. Šajā ziņā var sacīt, ka tieši Baksa un Musē ekipāža ir galvenā favorīte uz uzvaru Čehijas Grand Prix izcīņā.

Pārējie latvieši uz starta kvalifikācijā stājās B grupas sacīkstēs, sasniedzot augstus rezultātus. Kamēr pirmajā vietā finišēja Ukrainas posma uzvarētāji Daniels Vilemsens un Robijs Bakss, pierādot, ka arī šoreiz ar viņiem būs jārēķinās, otrajā vietā finišu šķērsoja jau pieminētais pērnā gada uzvarētājs Žirū un viņa šī gada kantētājs Elvijs Mucenieks, kuri no uzvarētājiem atpalika gandrīz pusminūti. Arī sezonas kopvērtējumā viņi šobrīd ir otrie.

Savukārt trešie kvalifikācijā bija Marvins Vanlučens un Haralds Kurpnieks.

Vienīgā pilnā latviešu ekipāža, ar sportistiem Jāni Daideru un Kasparu Stupeli, lai gan vienubrīd atradās aiz pirmā desmitnieka, finišu sasniedza sestajā vietā.

Abi finālbraucieni Čehijā notiks svētdien.

Čehijas PČ posma kvalifikācijas sacīkstes

A grupa:

VietaEkipāžaValstsMotociklsRezultāts
1.Bakss/MusēNED/FRAWSP Zabel12 apļi
2.Hermanss/Van GālensNED/NEDVMC Zabel+6.790
3.Brauns/MilardsGBR/GBRWSP Zabel+24.598
4.Santermanss/DaidersBEL/LATWSP Zabel+28.012
5.Sanderss/SoenenessBEL/BELWSP Zabel+35.059
6.Vilkinsons/ČemberleinsGBR/GBRWSP MEGA+37.855

Startēja: 25 ekipāžas

Pilni rezultāti: sidecarcross.eu

B grupa:

VietaEkipāžaValstsMotociklsRezultāts
1.Vilemsens/BakssNL/NLWSP/Zabel13 apļi
2.Žirū/MucenieksF/LVWHT/Husqvarna+26.550
3.Vanlučens/KurpnieksB/LVVMC/Zabel+1:00.250
4.Van Vervens/Van der PuttensNL/NLWSP/TM+1:03.270
5.Dīrkenss/RostingtsB/FWSP/Zabel+1:34.350
6.Daiders/StupelisLV/LVVMC/Zabel+1:49.440

Startēja: 25 ekipāžas

Pilni rezultāti: sidecarcross.eu