Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Laura Daidera ekipāža šogad pirmo reizi kāpj uz pjedestāla Beļģijā

Juris Grīns
Juris Grīns

Laura Daidera ekipāža šogad pirmo reizi kāpj uz pjedestāla Beļģijā
Santermansa un Laura Daidera ekipāža
Foto: sidecarcross.be

Kristofa Santermansa un Laura Daidera blakusvāģu motokrosa ekipāža aizvadījusi Beļģijas čempionāta pirmo posmu, izcīnot godalgoto trešo vietu.

Mērbekas-Vāsas smilšu trasē pavasarīgos laikapstākļos uz starta izgāja 16 ekipāžas.

Kvalifikācijā ātrāko apļa laiku uzrādīja tieši Santermanss ar Daideru, tomēr abos braucienos viņiem stabila trešā vieta. Pirmajā reizē uzvarētājiem zaudētas 32 sekundes, bet otrajās sacīkstēs - 53 sekundes. Tas arī deva trešo vietu posma kopvērtējumā.

Ļoti pārliecinošu sniegumu parādīja Džeisons van Deils un Bens van den Bogārts. Pirmajā braucienā viņi jau pašā sākumā pārņēma vadību, pēc dažiem veiktiem apļiem sāka atrauties no sekotājiem un finišā iebrauca desmit sekundes priekšā Julianam Veldmanam un Joritam van den Puttenam.

Savukārt otrajā braucienā sākotnēji vadībā izrāvās Deivijs Sanderss un Eduards Soenenss, taču jau pirmo apli kā līderi noslēdza Van Deils ar Van den Bogārtu, arī šoreiz uzvarot pārliecinoši. Tāpat kā pirmajā braucienā, arī šoreiz otro vietu guva Veldmans un Van den Puttens, kuri atpalika 18 sekundes.

Beļģijas čempionāts turpināsies ar posmu 2. aprīlī Lommelā, kamēr jau nākamajā svētdienā, 19. martā ar otro posmu turpināsies Nīderlandes čempionāts blakusvāģu motokrosā, sportistiem sacenšoties Varseveldes trasē.

Beļģijas čempionāta 1. posma rezultāti

VietaSportistiPunkti
1.Džeisons van Deils/Bens van den Bogārts50
2.Julians Veldmans/Jorits van den Puttens44
3.Kristofs Santermanss/Lauris Daiders40
4.Deivijs Sanderss/Eduards Soenenss36
5.Maksims van der Haeghens/Stīvs de Šahts29
6.Jenss Delmotte/Toms Verbruge27
7.Kenets Dīrkenss/Džianni d'Honts25
8.Arne Dīrkenss/Luks Rostings25
9.Niko de Soete/Robins Ville22
10.Deivs Optebēks/Bens Martens19