Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Leoks pēdējo posmu aizvadīs Ķegumā un ar komandu pametīs MXGP

Leoks pēdējo posmu aizvadīs Ķegumā un ar komandu pametīs MXGP
Tanels Leoks. Foto: A1M Motorsport

Pieredzes bagātā Igaunijas motosportista Tanela Leoka sacīkšu komanda "A1M Husqvarna" šogad pasaules motokrosa čempionātā nestartēs. Jau pirms kāda laika bija zināms, ka uz starta MXGP vairs neizies arī pats Leoks, kurš motosportista karjeru nolēmis beigt.

Jau kopš Leoka paziņojuma par karjeras beigšanu bija daudz neskaidrību par viņa vadītās komandas nākotni pasaules čempionātā. Tagad igaunis nācis klajā ar paziņojumu, ka tā neizies uz starta jaunajā MXGP sezonā ar kādu citu braucēju, taču komanda viņa vadībā turpinās pastāvēt, startējot Igaunijas un Latvijas motokrosa čempionātu posmos.

Leoks ir aizvadījis garu karjeru pasaules čempionātā, pārstāvot arī "Kawasaki" un "Suzuki" rūpnīcu komandas. MXGP (tolaik MX1) klasē viņš debitēja 2004. gadā, jau pirmajā sezonā izcīnot augsto sesto vietu. Viņa labākais sasniegums ir piektā vieta 2006. gada sezonā, bet kopumā septiņas reizes Leoks čempionātu pabeidzis pirmajā astotniekā. Nesen Leoks nosvinēja jau 250. aizvadīto posmu un 500. sacīkstes MXGP kategorijā. Trijos no tiem arī izdevies uzvarēt - 2008. gadā Īrijā, 2009. gadā Itālijā un 2010. gadā Katalonijā.

Lai gan pilna laika karjeru Leoks ir noslēdzis, šobrīd viņš apstiprinājis, ka 2021. gadā izies uz starta pasaules motokrosa čempionāta posmā, kas notiks Latvijā. Sportists tādā veidā cer pielikt pilnīgu punktu savai dalībai "Grand Prix" sacensībās.

Nākotnē Leoks visu uzmanību cer veltīt savu dēlu Travisa un Sebastiana karjerām, lai gan abiem vēl krietni jāpagaida līdz iespējai startēt Eiropas un pasaules čempionātu sacensībās. Varbūt tad uz starta starptautiskajās sacīkstēs atgriezīsies arī "A1M Husqvarna" komanda.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...


, 2021-01-13 13:03, pirms 3 gadiem
Vecaia krabis, šis noteikti ir pareizs lēmums!
Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.