Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Tiek atceltas Lēdmanē plānotās Latvijas skijoringa čempionāta sacīkstes

Juris Grīns
Juris Grīns

Ņemot vērā Lielvārdes novada pašvaldības lēmumu neizsniegt pasākuma rīkošanas atļauju, Latvijas čempionāta skijoringā un ziemas motokrosā sacensības Lēdmanē, kas bija plānotas 15. janvārī, tiek atceltas.

Publisku izklaides un svētku pasākumu drošības likums nosaka, ka, lai pieteiktu publisku pasākumu un saņemtu atļauju tā rīkošanai, pasākuma organizators pašvaldībai, kuras administratīvajā teritorijā paredzēts šo pasākumu rīkot, ne vēlāk kā 15 dienas pirms plānotā publiskā pasākuma norises sākuma iesniedz iesniegumu atbilstoši šā likuma prasībām.

Pašvaldības atļauja Latvijas čempionāta skijoringā un ziemas motokrosā sacensībām Lēdmanē tika atteikta šodien sakarā ar to, ka Jānis Tilaks pieteikumu pasākuma organizēšanai iesniedza tikai 11. janvārī, ņemot vērā sniega daudzumu un trases sagatavotību sacensībām.

Latvijas Motosporta federācija respektē pašvaldības lēmumu, tādēļ sacensības Lēdmanē netiks organizētas.

Diemžēl arī citās LaMSF pieteiktajās trasēs uz šo brīdi nav pietiekama sniega daudzuma, lai sacensības noorganizētu jau šajā nedēļas nogalē. Tādēļ šonedēļ Latvijas čempionāta skijoringā un ziemas motokrosā sacensības nenotiks.

Tikmēr sestdien, 14.janvārī, Lēdmanē norisināsies Latvijas Nacionālais treniņš skijoringā.

Savukārt Latvijas Skijoringa federācijas (LSF) un biedrības "L.A.M.A." prezidents Ainārs Vilciņš telefonsarunā ar portālu "OgreNet.lv" sacīja, ka kāds ir parūpējies, lai sacensības nenotiktu. Viņš arī apstiprināja, ka LaMSF jau ilgāku laiku ir domstarpības par LSF un "L.A.M.A." atbalstītajām un organizētajām skijoringa sacensībām.

"Diemžēl, pateicoties Latvijas Motosporta federācijai un viņu pārstāvjiem Saeimā, esam spiesti sacensības nomainīt uz treniņu. Aicināti visi braukt gribētāji un skatītāji, kuriem patīk skijorings, jo viss norisināsies pēc skijo formāta, tikai bez apbalvošanas, bet ar lielu skaitu dalībnieku!" rakstīts LSF izplatītajā paziņojumā drīz pēc Lielvārdes novada pašvaldības lēmuma neizsniegt atļauju sacensību organizēšanai Lēdmanē.