Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieks visos 2016. gada PČ posmos startēs kopā ar beļģi Santermansu

Juris Grīns
Juris Grīns

Mucenieks visos 2016. gada PČ posmos startēs kopā ar beļģi Santermansu
Kristofs Santermanss/Elvijs Mucenieks
Foto: Sebastian Aull

Elvijs Mucenieks panācis vienošanos ar beļģi Kristofu Santermansu, ar kuru kopā tiks aizvadīta pilna sezona blakusvāģu motokrosa pasaules čempionātā.

Santermanss/Mucenieks kopā startēja jau 2015. gada sezonā, kad aizvadīja trīs pasaules čempionāta posmus.

Kā zināms, Mucenieks sezonu uzsāka kopā ar beļģi Janu Hendriksu, bet sezonas izskaņā pievienojās francūža Valentīna Žirū ekipāžai. Hendrikss nākošgad startēs kopā ar Benu van den Bogārtu, kamēr Žirū ekipāžā atgriezīsies traumu guvušais Nikolā Musē.

"Braucot ar Santermansu parādīju savu cilvēcisko raksturu, braucot ar Žirū parādīju, ka varu uzvarēt un būt "top" līmeņa līdzbraucējs," intervijā "x99.lv" pauž Mucenieks. "Sezona bija ļoti raiba, kādu noteikti vairs negribu atkārtot."

No citiem vadošajiem pilotiem izvēlēties vairs nebija ko, tāpēc Mucenieks pieņēmis lēmumu visu nākamo gadu startēt kopā ar Santermansu, ar mērķi spēcīgākā ekipāžā tikt 2017. gadā.

"Mani 2016. gadā varēs redzēt trasē, bet ne cīnoties par pasaules čempiona titulu, lai cik bēdīgi tas nebūtu," spiests atzīt Mucenieks. "Startēšu kopā ar Kristofu Santermansu visos pasaules čempionāta posmos. Pilotam apņēmība ir ļoti liela un sezonas beigās mērķis is sasniegt "Top 10". Lai arī mani tas ne visai apmierina, piedāvājumi nebija daudz un šis bija izdevīgākais man, lai es paliktu sportā. Domas man bija daudz, domāju, ja nav "top" braucējs, tad es metu mieru. Bet es gribu piepildīt savu sapni un tāpēc startēšu kopā ar Kristofu un cītīgi strādāšu, lai mani atkal pamana. Būs jāsaprot, ka pie uzvarām netikšu, bet rokas nenolaižu un skatīšos uz nākotni. Šobrīd jau esmu sācis gatavoties jaunajai sezonai un cītīgi trenējos, lai parādītu, ka joprojām esmu "top" līmeņa sportists."

Elvija Mucenieka treneris Kaspars Stupelis 2016. gada pasaules čempionātā startēs vienā ekipāžā ar divkārtējo pasaules čempionu Benu Adrijensenu.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99