Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Vlānderens apvainojas un turpmāk startēs zem Nīderlandes karoga

Vlānderens apvainojas un turpmāk startēs zem Nīderlandes karoga
Kalvins Vlānderens
Foto: Team HRC

MX2 pasaules motokrosa čempionāta viens no vadošajiem braucējiem, Kalvins Vlānderens ir apvainojies uz Dienvidāfrikas Republiku (DĀR), ko pārstāvēja līdz šim, un turpmāk sacīkstēs startēs zem Nīderlandes karoga.

1. jūlijā notikušajā posmā Indonēzijā "Team HRC" rūpnīcas komandu pārstāvošais Vlānderens izcīnīja pirmo "Grand Prix" uzvaru karjerā. Tomēr jau nākamajās sacensībās, kas notika 8. jūlijā, arī Indonēzijā, jau bija redzams pārstāvot Nīderlandes karogu. Izrādījies, ka federācija Dienvidāfrikā esot bijusi neapmierināta, jo sportists nav lūdzis atļauju startēt zem DĀR karoga.

"Tam apakšā ir liels stāsts," skaidro Vlānderens. "MSA, kas ir Dienvidāfrikas Republikas Motorsporta federācija, sūdzējās "Youthstream", ka neesmu prasījis viņiem atļauju startēt ar Dienvidāfrikas karogu. Manuprāt, tas ir smieklīgi. Esmu šokēts par to. Tieši tāpēc pateicu: Ziniet ko? Man vienalga. No šī brīža braukšu zem Nīderlandes karoga."

Vlānderens turpina: "MSA man nekad manā karjerā nav palīdzējusi, nevienu pašu reizi. Biju lepns pārstāvēt Dienvidāfriku un ar tās karogu kāpt uz pjedestāla augstākā pakāpiena, kā arī kāpt uz pjedestāla pirms tam. Kad uzzināju, ka viņi sūdzas, jo neesmu viņiem prasījis atļauju startēt ar viņu karogu, tas šķita smieklīgi. Protams, es joprojām esmu dienvidafrikānis un lepojos par tādu būt, bet pa pusei esmu arī holandietis un tagad ar to lepojos."

Šobrīd Vlānderens ir noraizējies par līdzjutējiem, kuri varētu novērsties no viņa.

"Atvainojos par izteicienu, bet viņi DĀR federācija - red.piez. mani ir piedrāzuši," sašutumu neslēpj Vlānderens. "Man ir Nīderlandes pase un braucu ar viņu licenci, kā arī viņu federācija man ar to ir palīdzējusi. Viņi apmaksāja manu pasaules čempionāta licenci. Laikam tāpēc arī viņi sūdzējās, jo nebraucu ar Dienvidāfrikas licenci vai tamlīdzīgi. Ceru, ka visi mani fani Dienvidāfrikā šo situāciju sapratīs."

Vlānderens arī apstiprina, ka noteikti nepārstāvēs DĀR Nāciju motokrosā un ir gatavs pievienoties Nīderlandes komandai, ja šāda iespēja būs.

Izmantotie resursi:
MX Vice - Motocross / Supercross / MXGP / MXoN


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").