Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Šteinbergs: "Morāli mani norakstīja, nebija viegli turpināt braukt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Šteinbergs: "Morāli mani norakstīja, nebija viegli turpināt braukt"
Ivo Šteinbergs
Foto: Margus Almers

Aizvadītajā nedēļas nogalē "CEC I.S.Racing" komandas sportisti Ivo Šteinbergs (Senior E2), Gints Filipsons (Senior E1) aizvadīja cīņas Eiropas enduro čempionāta posmā Igaunijā, Paikuses apkārtnē. Filipsonam tās bija pirmās šāda mēroga sacensības enduro disciplīnā.

Komanda Paikusē ieradās jau ceturtdienas vakarā, lai jau piektdienas rītā izietu administratīvo un tehnisko komisiju. Dienas atlikušajā daļā tika iepazīti ātrumposmi, īpaša uzmanība tika pievērsta sarežģītākajam enduro testam, kurš gāja cauri Paikuses "slavenajam" purvainajam mežam.

Pirmās dienas finišā Ivo savā klasē ar negaidītu vienas minūtes sodu par pārāk skaļu izpūtēju ieņēma 11. vietu, savukārt Gints, kurš pirmajā aplī cīnījās ar tehnisku ķibeli - 16. vietu. Dienas beigās, ar galvenā tiesneša atļauju, Ivo motociklam tika nomainīts izpūtējs. Ginta motocikla ķibele tika novērsta jau pēc pirmā apļa, servisa parkā.

Otrā diena komandas sportistiem izvērtās veiksmīgāka, un savās klasēs izcīnītas devītās vietas. Posma kopvērtējumā Ivo ierindojās desmitajā vietā, bet Gints - trīspadsmitajā.

Paralēli Eiropas čempionātam norisinājās Igaunijas enduro čempionāta trešais posms, kurā bez pieminētajiem sportistiem piedalījās arī Kaspars Bondars (E2 klasē). Pēc veiksmīgi aizvadītajām abām dienām Kaspars ieņēma astoto vietu abu dienu kopvērtējumā, savukārt Ivo piekto vieta E2 klasē, bet Gintam septītā vieta E1 ieskaitē. "CEC I.S.Racing" Igaunijas enduro čempionāta posmā klubu ieskaitē izcīnīja ceturto vietu, tikai nedaudz atpaliekot no pjedestāla.

Pēc sacensībām Gints Filipsons teica: "Šis ir mans pirmais gads enduro un jau šogad man komanda deva iespēju, startēt Eiropas čempionātā, par ko saku lielu paldies. Mazliet par sacensībām - pirmās dienas sākumā bija ķibele ar moča sēdekli, kurš man vairākas reizes nokrita tieši ātrumposma laikā, kas manam laikam klāt deva apmēram trīs minūtes, līdz ar to neizbēgama pēdēja vieta pirmajā dienā. Otrā diena iesakās labi, ātrums bija labs, spēju uzrādīt konkurētspējīgus rezultātus, aptuveni "Top 7" sportistu līmenī. Diemžēl nebiju sagatavojies ar amortizāciju tik izsistai trasei, līdz ar to vairāki kritieni, kas mani nobīdīja līdz devītajai vietai otrajā dienā, no 16 dalībniekiem. Kopumā milzīga pieredze ir uzkrāta un skatāmies uz priekšu uz nākamajām sacensībām."

Stāsta Ivo Šteinbergs: "Šī gada man pirmais un vienīgais Eiropas čempionāta posms enduro. Paikusē braucu otru reizi, un zināju ka purva tests būs visgrūtākais, un tas ir viens no grūtākajiem visā Baltijā. Pirmajā dienā pēc pirmā apļa pārbaudīja izpūtējam decibelus un, pārsniedzot noteikto līmeni par 0.5 decibeliem, saņēmu soda minūti. Līdz ar to morāli mani norakstīja, un nebija viegli turpināt braukt. Bet cīnījāmies līdz galam, dienas beigas nācās mainīt izpūtēju. Otro dienu uzsākam ar jaunu cīņu, un finišā devītā vieta, ar vienu kritienu purva testā. Pārbrauciens otrajā dienā bija ļoti grūts, jo pēc 200 braucējiem visas malas bija izbrauktas.Sacensības izdevušās un visa komanda nostrādāja godam, ar palīdzību testos, kontrolpunktos. Bija laba pieredze, un tagad ir pie kā piestrādāt."

Paikuses EČ posma rezultāti: vżsledky

Jau šonedēļ sacensības Igaunijā, kur notiks "Sõmerpalu Motoklubi" ikgadējais motokross, un enduro sprints "Kuldīga 2017".

Informāciju sagatavoja:
"CEC I.S.Racing"