Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Barselonas trasē gājis bojā 14 gadus vecs "Moto3" braucējs

Juris Grīns
Juris Grīns

Barselonas trasē gājis bojā 14 gadus vecs "Moto3" braucējs
Andreass Peress
Foto: fimcevrepsol.com

Barselonas sacīkšu trasē negadījumā gājis bojā Spānijas "Moto3" čempionāta braucējs Andreass Peress, kuram bija tikai 14 gadi.

Jaunais sportists negadījumu piedzīvoja čempionāta Barselonas posma otrajā braucienā, kad piektajā līkumā sadūrās vairāki motocikli. Nekavējoties viņam tika sniegta medicīniskā palīdzība, pēc tam sportists ar helikopteru tika nogādāts slimnīcā, bet no gūtajām traumām mira.

"Andreass Peress tika nogādāts slimnīcā ar ļoti nopietnu smadzeņu ievainojumu, un drīz pēc tam tika diagnosticēta smadzeņu nāve," teikts oficiālajā paziņojumā. "Lai gan viņa sirds turpināja pukstēt un, par spīti daudzajiem centieniem, ārsti nespēja glābt viņa dzīvību. Šajā cīņā Andreass nespēja uzvarēt."

Spānijas "Moto3" čempionātā Peress debitēja pērn, bet šogad bija plānojis aizvadīt pilnu sezonu "MotoGP" komandas "Avintia" sastāvā, lai gan savainojuma dēļ bija spiests izlaist sezonas pirmo posmu. Iespējams, nākotnē mēs būtu varējuši šo sportistu redzēt braucam "Moto3" pasaules čempionātā, kas ir atbalsta kategorija "MotoGP" un "Moto2" klasēm.

Šis ir jau trešais letālais negadījums "Circuit de Catalunya" trasē pēdējo trīs gadu laikā. 2016. gadā šeit nositās "Moto2" braucējs Luiss Saloms, bet pērn Katalonijas 24 stundu sacīkstēs gāja bojā Enriks Sauri.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...