Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Muskvins haotiskās sacīkstēs izcīna pirmo uzvaru karjerā

Muskvins haotiskās sacīkstēs izcīna pirmo uzvaru karjerā
Marvins Muskvins
Foto: transworld.net

"Red Bull KTM" komandas pārstāvis Marvins Muskvins naktī uz svētdienu ieguva pirmo vietu "Monster Energy AMA Supercross" čempionāta posmā, un tā viņam "450SX" klasē ir pirmā uzvara karjerā. Sezonas sestais posms notika Teksasas pilsētas Ārlingtonas arēnā "AT&T Stadium".

Finālbrauciens izvērtās visai haotisks, kas viesis izmaiņas arī kopvērtējumā, vadību gan saglabājot līdzšinējam līderim Raienam Dandžijam ("KTM"). Savukārt Marvins Muskvins ("KTM") šobrīd pacēlies uz otro vietu kopvērtējumā.

Izšķirošajās sacensībās startā vadību pārņēma Kūpers Vebs ("Yamaha"), bet kritienu piedzīvoja Džastins Breitons ("Honda"), kurš laikus nespēja atbrīvot trasi un tiesnešiem nācās izkārt sarkanos karogus, cīņu pārtraucot.

Atkārtotajā startā pirmo vietu "izcēla" Muskvins, kamēr tobrīd čempionāta pirmajās pozīcijās esošajiem Dandžijam un Eli Tomakam ("Yamaha") sākums krietni neveiksmīgāks - tikai 13. un 17. pozīcija pēc pirmajiem līkumiem.

Sacīkšu vidusdaļā Vebam, kurš tobrīd bija otrais, pārplīsa riepa, kas nozīmēja atkrišanu uz beigām, savukārt drīz pēc tam diezgan smagu kritienu piedzīvoja Tomaks, kā rezultātā iepriekšējo divu posmu uzvarētājs bija spiests braukt boksos, lai veiktu motocikla remontu. Arī Vebam un Čadam Rīdam ("Yamaha") nācās braukt pie mehāniķiem.

Šie notikumi vadību ļāva saglabāt Muskvinam, bet uz otro un trešo vietu pacelties Koulam Sīlijam ("Honda") un Džeisonam Andersonam ("Husqvarna"). Ilgu laiku ceturto vietu ieņēma Dīns Vilsons ("Husqvarna"), tomēr Dandžijam viņu izdevās apdzīt. Tā arī tika sasniegts finišs - Dandžijs ierindojās ceturtajā vietā, bet Vilsons sacensības pabeidza piektais.

Dandžijs šobrīd saglabā vadību "Monster Energy AMA Supercross" kopvērtējumā, bet Muskvins, kurš kļuvis par pirmo franču uzvarētāju šajā čempionātā kopš 2002. gada, pakāpies uz otro pozīciju. Starp līderim pašlaik 18 punkti.

Sezona turpināsies ar septīto posmu, kas 18. februārī notiks ASV štata Minesotas pilsētā Mineapolisā.

6. posma rezultāti

VietaSportistsMotociklsApļi
1.Marvins MuskvinsKTM26 apļi
2.Kouls SīlijsHonda+05.332
3.Džeisons AndersonsHusqvarna+09.449
4.Raiens DandžijsKTM+16.327
5.Dīns VilsonsHusqvarna+23.512
6.Broks TiklsSuzuki+33.881
7.Džeikobs VeibersSuzuki+41.866
8.Deivids MillsapssKTM+43.853
9.Džastins BouglsSuzuki+1 aplis
10.Malkolms StjuartsSuzuki+1 aplis

Pilni rezultāti: results.amasupercross.com

Kopvērtējums

VietaSportistsMotociklsPunkti
1.Raiens DandžijsKTM129
2.Marvins MuskvinsKTM111
3.Kouls SīlijsHonda107
4.Eli TomaksKawasaki100
5.Džeisons AndersonsHusqvarna85
6.Deivids MillsapssKTM83
7.Kūpers VebsYamaha71
8.Čads RīdsYamaha64
9.Dīns VilsonsHusqvarna64
10.Broks TiklsSuzuki55

Pilns kopvērtējums: results.amasupercross.com


, 2017-02-12 14:35, pirms 7 gadiem
Paldies,ka pazinnojiet AMA Superkrosa rezultaatus,bet par Paula Jonasa MX2 kvalifikacijas pirmo vietu Francijaa ne vaarda,kaa arii MX1 Jasikonna kvalifikaacijas pirmo vietu,zzeel...
Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.