Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Jaunais latviešu motokrosa talants Reišulis karjeru turpinās Nīderlandē

Juris Grīns
Juris Grīns

Jaunais latviešu motokrosa talants Reišulis karjeru turpinās Nīderlandē
Kārlis-Alberts Reišulis
Foto: motokross.lv

Baltijas spēcīgākais 50cc sportists Kārlis Alberts Reišulis, kurš šoruden ir uzsācis braukt ar 65cc KTM motociklu, nākošajā sezonā startēs Nīderlandes čempionātā.

Lai pierastu pie smilšainajām trasēm un jaunā sacensību formāta, Kārlis jau šobrīd piedalās ”Mac Harskamp Clubcross Wintercompetitie”, kur startē gan Nīderlandes, gan Dānijas iepriekšējās sezonas TOP 5 sportisti.

Aizvadīti jau divi posmi. Pirmajā posmā laika apstākļi bija ļoti nelabvēlīgi – lija stiprs lietus, kas padarīja smilšaino trasi ārkārtīgi grūti izbraucamu. Nebija viegli arī pierast pie lielā dalībnieku skaita – uz katru braucienu pie starta barjeras stājas apmēram 40 sportistu, turklāt vienā braucienā startē dažādas klases - 65cc ar standarta un lielajiem riteņiem, kā arī 85cc ar mazajiem riteņiem. Un tomēr, neraugoties uz grūtībām, pirmajā posmā Kārlis savas klases kopvērtējumā septītais. Otrais posms noritēja veiksmīgāk, Kārlis jau spēja sacensties ar līderiem. Šajā reizē spraigās cīņas deva ceturto vietu kopvērtējumā.

Iepriekšējā nedēļā Kārlis piedalījās arī atsevišķās sacensībās ārpus Harskampas ziemas čempionāta. Tās notika pazīstamajā Heerde trasē, kur ik gadu norisinās kāds Nīderlandes čempionāta posms. Pirmajā braucienā Kārlis izcīnīja augsto 2.vietu. Otrajā braucienā atrodoties līderpozīcijā, notika neveiksmīgs kritiens, kā rezultātā cīņu nācās atsākt no pēdējās vietas. Kopvērtējumā viņš šajās sacensībās trešais. Par cik Kārlis iepriekšējā sezonā vēl startēja ar 50cc mocīti, papildus prieku viņam sagādāja tas, ka iepriekšējā gada 50cc Nīderlandes čempionu izdevās apdzīt par apli.

Nākošajā gadā Kārlis un viņa jaunākais brālis Jānis startēs arī atsevišķos Latvijas čempionāta posmos. Brāļi pārstāvēs kādu Latvijā populāru moto klubu un būs ļoti priecīgi dot savu ieguldījumu tā „atdzimšanā”.

Tuvākās sacensības Nīderlandē gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē.

Izmantotie resursi:
Aktuāli - LaMSF

  +1 [+] [-]

, 2014-12-12 08:52, pirms 9 gadiem
Aug jaunaa paaudze
Taa turpinaat