Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Polēns: "Tas laikam ir joks, ka braucējam jāmaksā par vietu rūpnīcas komandā"

Juris Grīns
Juris Grīns

Polēns: "Tas laikam ir joks, ka braucējam jāmaksā par vietu rūpnīcas komandā"
Gotjē Polēns. Foto: mxgp.com

MXGP karjeru noslēgušais Gotjē Polēns kritiski izteicies par šī brīža situāciju pasaules motokrosa čempionātā, kad pat rūpnīcu komandu braucējiem dažkārt ir jāpiemaksā, lai varētu iziet uz starta. Šādā situācijā pašlaik atrodas arī Pauls Jonass.

Polēns savu pēdējo sezonu noslēdza piektajā pozīcijā, bet viņa vietā "Monster Energy Yamaha" komandā nākamgad startēs Glens Koldenhofs, kurš šogad vēl pārstāvēja "Standing Construct GasGas". Tieši "GasGas" rūpnīcas vienībā 2021. gadā plāno startēt latviešu motosportists Jonass, taču nav noslēpums, ka pašlaik viņš ir finansējuma meklējumos, jo daļēji savi starti pasaules čempionātā viņam būs jāapmaksā pašam. Neoficiāli zināms, ka līdzīga situācija būs "Monster Energy Kawasaki" vienībā.

"Motokross nav liels, populārs sporta veids, bet cilvēki to atpazīst, kad par to izdzird," saka Polēns. "Vairums braucēju ar motokrosu sāk nodarboties jau būdami bērni. Esam redzējuši, ka motokrosu izmēģina F1 piloti, bet man pašam ir zināmi downhill velosportisti, kas brauc ar motocikliem. Mums ir vajadzīgi braucēji. Redzu, ka daži maksā par to, lai varētu startēt ar rūpnīcas motociklu. Manuprāt, tas ir joks. Tas nekādā gadījumā nav pareizi, turklāt viņi netērē desmitiem, bet simtiem tūkstošus eiro. Nedomāju, ka tas ir pareizi. Zinu, ka dažiem MX2 braucējiem algās maksā mazāk nekā mehāniķiem."

Pašlaik MXGP startē sešas rūpnīcas komandas un vēl 19 oficiāli apstiprinātas vienības, daļa no kurām saņem atbalstu no rūpnīcām. Šobrīd vēl nav nekādas skaidrības, cik komandas uz starta izies 2021. gadā.

Polēns atgādina, ka augstākās klases braucējam ir nepieciešami līdzekļi, lai pilnvērtīgi veidotu sportista karjeru: "Kā sportistam tev ir nepieciešama nauda, lai parūpētos par sevi un sagatavotos sacīkstēm - tā ir ēšana, ceļošana, treniņi. Šim darbam ir nepieciešama kvalitāte. Kad redzu, kādu ceļu tagad iet motokross, uz to ir grūti noskatīties. Protams, "Covid-19" ir devis savu efektu, bet viss negriežas tikai ap vīrusu. Visas komandas, kas šeit startē, grib parādīt labus rezultātus, un šo prioritāti nevajadzētu pazaudēt. Man ir žēl to sportistu, kuriem par saviem startiem ir jāmaksā."

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...

  +3 [+] [-]

, 2020-11-11 18:37, pirms 3 gadiem
Man liekas joks, ka sportistiem vispār maksā lielākas algas kā skolotājiem, ugunsdzesējiem, normāliem policistiem un mediķiem vai inženieriem.

  +2 [+] [-]

, 2020-11-11 19:37, pirms 3 gadiem
hantele rakstīja: Man liekas joks, ka sportistiem vispār maksā lielākas algas kā skolotājiem, ugunsdzesējiem, normāliem policistiem un mediķiem vai inženieriem.
Tomēr ir grūtāk kļūt par elites līmeņa sportistu. Par to jau arī komanda maksā, tas viss ir bizness.

Gandrīz jebkurš var kļūt par skolotāju (un būsim godīgi, lielākā daļa ir ļoti viduvēji; ja grib būt labāk apmaksāti, tad lai strādā labāk; tagad onlainā cilvēki māca citus un pelna miljonus, ļoti labi apmaksāts darbs, bet jāpiebilst, ka viņi arī ir ieguldījuši vairāk nekā vidējais skolotājs, lai attīstītu savas prasmes), kamēr par elites līmeņa sportistu kļūst vien daži un tur arī tiek daudz ieguldīts.

  +1 [+] [-]

, 2020-11-11 20:28, pirms 3 gadiem
Espret, beidz! Nevienam sportistam darba diena nav garaaka par 8h. Nezinu nevienu skolotaaju vai kaadu citu no ieprieksh nosauktajiem, kuri dienas viduu vareetu teju 2h paguleet, lai atpuustos. Skolotaaji darbu 'nes' uz maajaam, taapeec negribeetu teikt, ka vinji darbu neiegulda. Tas, ka to no malas nav uzskriitoshi nenoziimee, ka vinji maajaas nestraadaa, t.i., Aisberga efekts. Sportistu darbam, ja esam atklaati, ir ljoti relatiiva veertiiba, vareetu pat teikt, ka moto/auto sporta veidiem taustaamas veertiibas nav un vinju daardziiba neiedroshina mazus beernus sportot, kaa tas ir, piemeeram, ar futbolu vai basketbolu. Manupraat, motoru sporti ir glorificeeti hobiji, par kuriem naudu sanjemt vispaar vajadzeetu tikai no reklaamaam. Ja neesi sasniedzis brenda liimeni savaa sportaa, tad naudu neesi nopelniijis. Domaaju, ka skolotaaju veertiiba ir kriminaali nenoveerteeta. Beerni ar vinjiem vairaak laika kopaa pavada nekaa ar saviem vecaakiem,bet globaali ar vinjiem griidas mazgaa.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-11 21:33, pirms 3 gadiem
hantele rakstīja: Espret, beidz! Nevienam sportistam darba diena nav garaaka par 8h. Nezinu nevienu skolotaaju vai kaadu citu no ieprieksh nosauktajiem, kuri dienas viduu vareetu teju 2h paguleet, lai atpuustos. Skolotaaji darbu 'nes' uz maajaam, taapeec negribeetu teikt, ka vinji darbu neiegulda. Tas, ka to no malas nav uzskriitoshi nenoziimee, ka vinji maajaas nestraadaa, t.i., Aisberga efekts. Sportistu darbam, ja esam atklaati, ir ljoti relatiiva veertiiba, vareetu pat teikt, ka moto/auto sporta veidiem taustaamas veertiibas nav un vinju daardziiba neiedroshina mazus beernus sportot, kaa tas ir, piemeeram, ar futbolu vai basketbolu. Manupraat, motoru sporti ir glorificeeti hobiji, par kuriem naudu sanjemt vispaar vajadzeetu tikai no reklaamaam. Ja neesi sasniedzis brenda liimeni savaa sportaa, tad naudu neesi nopelniijis. Domaaju, ka skolotaaju veertiiba ir kriminaali nenoveerteeta. Beerni ar vinjiem vairaak laika kopaa pavada nekaa ar saviem vecaakiem,bet globaali ar vinjiem griidas mazgaa.
Un es tev teicu - liela daļa skolotāju ir absolūtas viduvējības. Tāpat arī sportā - viduvējības saņem salīdzinoši maz. Izcilam skolotājam jāspēj veikt cilvēka transformācija, kas viņa dzīvi padarīs daudz labāku, mūsdienu sistēmā tikai māca iekalt, iznīcina bērna radošumu utt. Vislabākie skolotāji bieži vien pelna miljonus, pārdodot savas programmas (internetā pārsvarā). Protams, pa lielam skolotāju zemais līmenis arī ir sistēmas nopelns, bet ir ļoti maz cilvēku, kas ir skolotāja vārda cienīgi.

Sportistam darba diena nav garāka par 8h? Par tavu aisberga neredzamo daļu - tu zini, kas ir ielikts, lai viņi tiktu tik tālu? Jau kopš pašas bērnības. Tur ir tā aisberga neredzamā daļa. Gulēt 2h pa dienu - viņiem tas ir nepieciešams, lai ķermenis atjaunotos, darba sastāvdaļa.

Lielākajiem motoru sportiem, piemēram, F1, motogp utt. ir sava vērtība, bet piekrītu, ka pārējie jau vairāk hobiju līmenī. Bet naudu jau tāpat viņi saņem tikai no reklāmām, skatītājiem. Ja kādam nebūs izdevīgi, tad savu naudu vairs nedos.

     [+] [-]

, 2020-11-11 21:40, pirms 3 gadiem
esprets rakstīja: Un es tev teicu - liela daļa skolotāju ir absolūtas viduvējības. Tāpat arī sportā - viduvējības saņem salīdzinoši maz. Izcilam skolotājam jāspēj veikt cilvēka transformācija, kas viņa dzīvi padarīs daudz labāku, mūsdienu sistēmā tikai māca iekalt, iznīcina bērna radošumu utt. Vislabākie skolotāji bieži vien pelna miljonus, pārdodot savas programmas (internetā pārsvarā). Protams, pa lielam skolotāju zemais līmenis arī ir sistēmas nopelns, bet ir ļoti maz cilvēku, kas ir skolotāja vārda cienīgi.

Sportistam darba diena nav garāka par 8h? Par tavu aisberga neredzamo daļu - tu zini, kas ir ielikts, lai viņi tiktu tik tālu? Jau kopš pašas bērnības. Tur ir tā aisberga neredzamā daļa. Gulēt 2h pa dienu - viņiem tas ir nepieciešams, lai ķermenis atjaunotos, darba sastāvdaļa.

Lielākajiem motoru sportiem, piemēram, F1, motogp utt. ir sava vērtība, bet piekrītu, ka pārējie jau vairāk hobiju līmenī. Bet naudu jau tāpat viņi saņem tikai no reklāmām, skatītājiem. Ja kādam nebūs izdevīgi, tad savu naudu vairs nedos.
Precīzi teikts - sportā viduvējības neko nesaņem un bieži vien no saviem līdzekļiem vēl startē.

     [+] [-]

, 2020-11-11 21:57, pirms 3 gadiem
Un kapēc mehāniķim nevarētu maksāt vairāk kā sportistam?
Mehāniķis varbūt ntās skolas pabeidzis un ir komanda, kas viņa darbu novērtē. Varbūt bez tāda mehāniķa komandai būtu daudz lielāki izdevumi un tehniski ne tik labi sasniegumi.

  -1 [+] [-]

, 2020-11-11 22:17, pirms 3 gadiem
Baigi jau nevajadzeetu tos "makaronu karinataajus (programmu pardeveejus) " par skolotajiem saukt, bet jaa, iistu skolotaaju ir maz. Jaa, slodze vinjiem arii ir, tai pashaa laikaa, 2 menesu atvaljinaajumi vasaraa plus visas iespejamaas skolu brivdienas utt, nav maz. Un tapat, ir resnaas pasvaldibu skolas, kur takaa nevajadzetu skolotajam kaukt, un ir mazie ciemi, kur varbuut arii ir kkaads minimums. Tomeer, taadu Paulu un Paulinu, lai izaudzinaatu, vai visi tie pasistie Hokeja vecaaki, kad 6:30 ar Siko ir uz ledus, kur pectam Sikais piljii skolu un vakaraa nakamais trenninjs, es baigi neatljautos virinaat muldamo, ka tas Puisis motokrosaa sanjem naudu ne par ko. Skolotaajs diezvai var palikt invaliids, ja nepareizi ieliek divnieku zhurnalaa, chalis ar moci gan

     [+] [-]

, 2020-11-11 22:32, pirms 3 gadiem
Atcerējos,ka nesen Francijā skolotājam nocirta galvu,jo klasei parādīja strīdīgu karikatūru.