Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Markess piedzīvo 26. kritienu šosezon, bet tuvojas titulam

Juris Grīns
Juris Grīns

Markess piedzīvo 26. kritienu šosezon, bet tuvojas titulam
Marks Markess
Foto: EPA/Scanpix

Piektdien ar pirmajiem treniņbraucieniem Valensijā startēja MotoGP pasaules čempionāta noslēdzošais posms, kurā galvenais uzsvars likts uz Marka Markesa un Andreā Doviciozo cīņu par 2017. gada titulu. Lai gan Markess piedzīvoja kārtējo kritienu, viņam ir krietni lielākas izredzes kļūt par šīs sezonas čempionu.

"Honda" rūpnīcas braucējs Marks Markess krita otrajos treniņraucienos, kad nespēja savaldīt savu motociklu otrajā līkumā. Tas viņam bija jau 26. kritiens šosezon, taču lielākoties tie piedzīvoti tieši treniņu laikā, līdz ar to būtiski neietekmējot cīņu par titulu.

Sportists atzīst, ka šis kritiens viņu pārsteidzis, jo tobrīd bremzēt sācis agrāk nekā apli iepriekš.

"Šogad mēs esam ātri, bet kaut kādu iemeslu dēļ ir grūti saprast, kur ir motocikla iespēju robežas," skaidro 24 gadus vecais Markess, kurš tuvojas savam ceturtajam pasaules čempiona titulam MotoGP klasē. "Dažreiz nākas piedzīvot negaidītus kritienus. Piemēram, šodien es bremzēju agrāk nekā iepriekšējā aplī. Savādi, jo šoreiz aizmugurējais ritenis uzvedās citādi nekā pirms tam. Tā ir lieta, ka nākotnē jāuzlabo, jo man nepatīk, ka šādi notiek, man nepatīk krist. Galvenais, lai tas nenotiek sacīkstēs."

Lai gan "Ducati" pārstāvis Andreā Doviciozo ir Markesa konkurents cīņā par titulu, kā spēcīgākos Valensijas trasē spānis nosaucis savu komandas biedru Daniju Pedrozu un "Tech 3 Yamaha" vienības braucēju Johanu Zarko. Treniņbraucienos gan pirmajā sesijā ātrākais bija Andreā Janone ("Suzuki"), kamēr otrajā sesijā - Horhe Lorenso ("Ducati"). Markess abas reizes bija piektais, bet Doviciozo - ceturtais un trešais.

"Tas, ko šodien paveicām, ir labi, bet ar to nepietiek," savas izredzes čempionāta kopvērtējumā pārspēt 21 punktu priekšā esošo Markesu piektdienas izskaņā vērtēja Doviciozo. "Danijs un Marks ar lietotām riepām bez šaubām spēj uzstādīt labāko tempu, tāda ir šī brīža realitāte. Markess bieži krīt, sevišķi šogad, taču tas nav pārāk svarīgi un diez vai kaut ko ietekmēs."

Realitātē Doviciozo uz titulu var cerēt vien tad, ja pats izcīna uzvaru vai vismaz otro vietu, bet Markess piedzīvo īpaši neveiksmīgas sacīkstes. Kā zināms, MotoGP čempionātā pirmās vietas ieguvējs iegūst 25 punktus, bet kopumā punkti tiek iedalīti pirmo 15 pozīciju īpašniekiem.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...