Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas Nacionālā Reģionu kausa motokrosā finālā uz starta arī Līvs un Freibergs

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Latvijas Nacionālā Reģionu kausa motokrosā finālā uz starta arī Līvs un Freibergs
Publicitātes foto

15. oktobrī, Olaines moto trasē, tiks noslēgta Latvijas Nacionālā Reģionu Kausa motokrosā jeb amatieru olimpiādes sezona, kas godam aizvadījis savu pirmo sezonu. Šajā seriālā cīņas ir starp līdzīgiem sportistiem, neatkarīgi no vecuma vai motocikla kubatūras – tiek ņemta vērā tikai sportiskās spējas. Zināms, ka dalību apstiprinājuši arī MX PRO klases piloti: Dāvis Līvs, Lauris Freibergs, Kristers Drevinskis, Toms Macuks un citi spēcīgākie latviešu sportisti.

Ervīns Lūriņš, Latvijas Nacionālā Reģionu kausa organizators: “Sezonas noslēgumā gaidāms ļoti liels dalībnieku skaits, būs interesanti gan sportistiem, gan skatītājiem. Zināms, ka piedalīsies gan Latvijas Pasaules Nāciju kausa debitants Kristers Drevinskis, gan šajā sezonā vēl sacensībās neredzētais Dāvis Līvs, kas gatavojas Arenakross sacensībām. Šajās sacensībās piedalīsies gan Lauris, gan Uldis Freibergi. Trase ir smilšaina, priežu ieskauta, ar interesantiem lēcieniem, īpaši līkumi un virāžas, kas nav citās trasēs.”

Pēc trim posmiem MX PRO klases sezonas līderi: Rihards Bārenis, Ralfs Edgars Ozoliņš un Dāvis Ivanovs, ļoti tuvu ir Rainers Žuks un Andis Valts. MX A līgā pirms finālsacensībām līderis – Jurģis Žukas, otrais Kristaps Kalējs, bet trešajā vietā Rolands Bleidels. MX B klasē līderpozīcija pēc trim posmiem ir Indaram Brikmanim, otrais Raivis Zolmanis, bet trešais – Ričards Birģelis. MX C klases līderpozīcija Andrim Jonaitim, otrais Toms Gulbis, bet trešajā vietā Kaspars Urbāns.

Ja skatāmies MX Jauniešu klasi, tad sezonas līderis šobrīd ir Rūdolfs Aumeistars, otrais Aleksis Araids, bet trešajā vietā Mairis Pumpurs. Savukārt MX Junioru klasē Uldim Freibergam un Tomasam Šaicānam vienāds punktu skaits, bet trešajā vietā – Ralfs Vindigs.

Visas dienas garumā bērniem būs pieejama īpaši izveidotā Strider balansa velosipēdu trase, piepūšamās atrakcijas. Sacensību starplaikos muzikāli priekšnesumi.
Par Latvijas Nacionālo Reģionu kausu:

Pirms sezonas visi potenciālie sacensību dalībnieki tika sakārtoti motokrosa komisijas izveidotā Līgu sadalījumā. Sportisti iedalīti MX Junioru, MX Jauniešu, MX PRO, MX A, MX B, MX C līgās. Sportisti, kuri nav iekļauti LaMSF Motokrosa komisijas Līgu sadalījumā, brauc kvalifikācijas treniņu ar B grupu un pēc uzrādītā apļa laika tiem tiek piešķirta Līga, kurā tam tiek vērtēts posma un sezonas kopvērtējums.

Informāciju sagatavoja:
Anda Treija