Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Dovizioso pasniedz "Ducati" pirmo Moto GP "pole position" kopš 2010. gada

Rolands Eliņš

Dovizioso pasniedz "Ducati" pirmo Moto GP "pole position" kopš 2010. gada
Andrea Dovizioso
Foto: AP/Scanpix

Moto GP sacensību kalendārā šajā nedēļas nogalē paredzēts Japānas posms, un kvalifikācijā uzvaru izcīnījis Andrea Dovizioso. Šī gan viņam, gan "Ducati" komandai ir pirmā kvalifikācijas uzvara kopš 2010. gada.

Kvalifikācijas pirmajā pusē labākais rezultāts piederēja kopvērtējuma līderim Markam Markesam, taču vēlāk Andrea Dovizioso vēlāk uzstādīja jaunu trases rekordu. Ceļā uz tā pārspēšanu bija Dani Pedrosa, taču tomēr pieļāva kļūdu kādā no līkumiem.

Dovizioso, kurš ir piektajā vietā sezonas kopvērtējumā, izcīnījis savu otro "pole position" karjerā, turklāt arī pirmais tika iegūts Japānā. Viņa pārstāvētā "Ducati" komanda nebija ieguvusi tiesības startēt no pirmās pozīcijas kopš Dovizioso pirmās uzvaras 2010. gadā.

No otrās starta vietas rītdien startēs Valentīno Rosi, kurš izcīnīja uzvaru pirms diviem posmiem, bet trešā starta vieta Dani Pedrosam. Markess no Pedrosas atpalika vien nieka tiesu un palika ceturtais, bet tikai 0,009 sliktāku laiku par Markesu uzrādīja pagājušā posma uzvarētājs Horhe Lorenco.

"Uzvara kvalifikācijā vienmēr ir nozīmīga," sacīja Dovizioso. "Man nav sanācis iegūt vairākus "pole position", līdz ar to šis ir lielisks rezultāts mūsu komandai, jo esam ļoti daudz cīnījušies un ir klājies smagi. Domāju, ka rītdien varam cīnīties par pirmo trijnieku."

Japānas GP sacīkstes sāksies rītdien, astoņos no rīta.

Japānas GP kvalifikācija

V.SportistsKomandaLaiks
1.A. DoviziosoDucati1:44.502 (TR)
2.V. RosiMovistar+0.055
3.D. PedrosaHonda Team+0.253
4.M. MarkessHonda Team+0.273
5.H. LorencoMovistar+0.282
6.A. IanonePramac Racing+0.352

Izmantotie resursi:
motogp.com · Dovizioso gets first Ducati...