Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Ivanovs: ''Uz Nāciju kausu motokrosā man būs labs motocikls, tāpēc tagad nav ko pārdzīvot''

Ivanovs: ''Uz Nāciju kausu motokrosā man būs labs motocikls, tāpēc tagad nav ko pārdzīvot''
Dāvis Ivanovs. Foto: Jānis Pastars, mxphoto.lv

Cēsīs, Ezerrkalnu mototrasē, noslēdzies Latvijas motokrosa čempionāts, kur pēdējā posmā uz starta izgāja arī divi Latvijas Nāciju motokrosa izlases dalībnieki - Dāvis Ivanovs un Toms Macuks. Dāvis MX2 klasē izcīnīja trešo vietu, bet Toms MX1 klasē bija otrais, piekāpjoties Karro.

''Pirmo braucienu uzsāku no trešās pozīcijas, taču samērā ātri tiku otrajā vietā. Kāpinot tempu, brauciena vidū izdevās apsteigt Matīsu un izvirzīties vadībā. Taču diezgan drīz pēc tam manam motociklam pazuda aizmugurējās bremzes, tāpēc bija ļoti grūti aiz sevis noturēt Kutsāru, kas divus apļus līdz brauciena beigām man tika garām,” stāsta Toms Macuks, kurš sezonas kopvērtējumā izcīnīja pārliecinošu 1.vietu.

''Otrajā braucienā līdzīgs starts, bet drīz vien jau biju astē Karro. Tā kā priekšā braucošā motocikla rats man virsū stipri meta trases akmeņus, nolēmu mazliet atlaist Matīsu. Tad pietuvojos atkal un biju gatavs apdzīšanas manevram. Diemžēl piezemējoties pēc tramplīna, motociklam izslīdēja priekšējais ritenis. Kritiena rezultātā tika bojātas priekšējās bremzes, kas pēc tam īsti neļāva uzrādīt savu maksimālo ātrumu. Taču kopumā ar savu braukšanu esmu apmierināts, jo līdz brauciena beigām izdevās samazināt 12 sekunžu atstarpi un pietuvoties Matīsam. Kas zina, varbūt vēl pēc kādiem pāris apļiem būtu apsteidzis arī viņu. Taču tik un tā esmu apmierināts ar šodienas rezultātu un esmu ļoti priecīgs par izcīnīto Latvijas čempionāta titulu.”

Stabilus rezultātus Cēsīs uzrādīja Dāvis Ivanovs, kas pēc nominācijas Latvijas izlases sastāvā startam Nāciju krosā ir atgriezies aktīvā sacensību apritē. Turklāt atgriešanās ir notikusi, pārsēstoties no MX1 klases motocikla uz mazāko MX2 spēkratu. Abos braucienos Ivanovam stabilas un pārliecinošas trešās vietas, kā arī trešais rezultāts dienas punktu summā. Vēl arī jāteic, ka abos startos Dāvis ar standarta motociklu kārtējo reizi apliecināja savas ātruma prasmes, pirmajā līkumā iebraucot kā līderis.

''Ar sacensību rezultātiem esmu vairāk vai mazāk apmierināts. Protams, ka atstarpe no igauņiem varēja būt mazāka, bet kā ir, tā ir. Beidzamajā laikā, gatavojoties Nāciju krosam, visus treniņus esmu veicis smilšainās trasēs. Tāpēc šoreiz Cēsīs, kur ir diezgan daudz cietu un akmeņainu sektoru, jutos mazliet stīvs un nedrošs. Tieši šajos trases posmos pietiek ar mazumiņu, lai tiktu prom no sekotājiem, un tur es arī redzēju, ka abi līderi no manis attālinās. Taču kopumā domāju, ka ir labi. Mocis kā jau mocis, un neko sliktu par to nevaru teikt. Zinu, ka uz “nācijām” man būs labs braucamais un tāpēc nav nekāda iemesla par kaut ko šobrīd pārdzīvot,” saka Dāvis Ivanovs.


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").