Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Oficiāli apstiprināta Latvijas nestartēšana Nāciju motokrosā

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli apstiprināta Latvijas nestartēšana Nāciju motokrosā
Foto: Transworld Motocross

Jau pēc mazāk nekā mēneša, 7. oktobrī ASV norisināsies 2018. gada Nāciju motokross, kam dalību šoreiz apstiprinājusi 31 valsts komanda. Diemžēl uz starta neredzēsim Latvijas pārstāvjus, taču citas spēcīgākās komandas būs ierindā, tostarp Igaunija.

Jau pirms aptuveni mēneša Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) prezidents Mārtiņš Lazdovskis sarunā ar Sportacentrs.com pauda, ka izmaksas Latvijas komandas dalībai ASV notiekošajās sacensībās varētu izrādīties pārlieku augstas, tāpat nav skaidrības, vai sastāvam pievienosies mūsu šī brīža labākais motokrosa braucējs Pauls Jonass.

Pērnā gada spēcīgāko Nāciju kausa komandu Franciju šogad pārstāvēs pasaules motokrosa čempionāta zvaigznes Gotjē Polēns, Dilans Ferandiss un Romēns Fevrs. 2017. gada vicečempione Nīderlande uz "Red Bull" mototrasi dosies ar sportistiem Džefriju Herlingsu, Kalvinu Vlānderenu un Glenu Koldenhofu sastāvā. Tikmēr pagājušā gada trešās vietas ieguvēja Lielbritānija startēs ar Tomiju Sīrlu, Benu Vatsonu un Maksu Enstiju sastāvā.

Viena no pēdējo gadu labākajām komandām allaž bijusi ASV, kas gan pērn palika vien devītā. Šogad, startējot savās mājās, tā neapšaubāmi pieskaitāma favorītu pulkam, sevišķi, ja sastāvā brauc tādi talanti kā Eli Tomaks, Ārons Plesingers un Džastins Barsija. Arī Vācija, kam pērn vien 16. vieta, varētu cerēt uz labu rezultātu, jo sastāvā ir Kens Rokzens, Henrijs Jakobi un Makss Nagls.

Interesanti, ka pieteikumā atrodama Puertoriko, kas savu komandu izveidojusi ap leģendāru mototriku meistaru un kādreiz arī motokrosā braucošo Trevisu Pastranu. Viņa komandas biedri būs Raiens Saipss un Kevins Vindhems.

Igaunija pirms gada pārsteidza pasauli, izcīnot respektablo astoto vietu. Arī toreiz komandā brauca Tanels Leoks un Harijs Kullass, kamēr trešais pārstāvis bija Prīts Ratseps. Šoreiz Leokam un Kullasam asistēs Hardijs Rosiorgs.

Latvija pirms gada Nāciju motokrosā, kas toreiz norisinājās Apvienotajā Karalistē, palika 25. vietā starp 37 komandām, nestartējot finālbraucienos. Komandu pārstāvēja Toms Macuks, Kārlis Sabulis un Kristers Drevinskis. Pērn Jonass, kurš bija kļuvis par pasaules čempionu MX2 klasē, Latvijas izlasei nepalīdzēja, lai uzreiz pēc sezonas sāktu atpūtu, jo pirms tam iepriekšējās sezonās viņš vairākkārt bija guvis smadzeņu satricinājumus. Līdz šim vienīgo reizi Jonass pilnvērtīgi Nāciju kausā startējis 2014. gadā, kad Ķeguma trasē palīdzēja Latvijai izcīnīt ļoti augsto, 12.vietu. Nākamajā gadā Jonass palīdzēja Latvijai kvalificēties A finālam, tomēr nākamajā dienā viņš pēc treniņā piedzīvota kritiena vairs sacensībās uz starta neizgāja. Tā arī ir līdz šim pēdējā reize, kad Latvija tikusi A finālā.

Latvijas pārstāvis par Nāciju kausa izcīņas čempionu vienīgo reizi kļuvis 1968. gadā, kad to PSRS izlases sastāvā spēja paveikt Arnis Angers. Neatkarības gados Latvija labāko rezultātu sasniedza 1992. gadā, kad salīdzinoši mazā konkurencē izcīnīja 11. vietu, bet kopš tā laika vienīgo reizi sacensībās nav piedalījusies 1999. gadā, kad objektīvu apstākļu dēļ nevarēja atļauties aizbraukt uz Brazīliju.

Komandu un braucēju saraksts: https://www.mxgp.com/motocross/news...

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro

  -1 [+] [-]

, 2018-09-11 21:54, pirms 6 gadiem
Kauns

  +1 [+] [-]

, 2018-09-11 22:00, pirms 6 gadiem
Ļoti labi un pareizi!

  +4 [+] [-]

, 2018-09-11 22:23, pirms 6 gadiem
Un kas tad tāpēc notiks, LJBLTreneri?! Varbūt kāds lieks eiro paliks Latvijā, un to varbūt kādai sakarīgai lietai notērēs... Nav mums jālien par korķi visām pudelēm!

  -1 [+] [-]

, 2018-09-11 22:27, pirms 6 gadiem
Jau no paša rīta pa radio to teica, tik šeit tas nonāk pašā vakarā.. Neteiktu, ka tas ir ļoti pozitīvi mūsu lielajiem MOTO faniem..

     [+] [-]

, 2018-09-12 11:19, pirms 6 gadiem
Нeдавнo наткнулся на блoг чувaка который нaкачал тeло домa с помощью пояса миостимулятора, в нaчалe не поверили, нo решили с жeной пoпробовaть. Через неделю были в шоке от результaта: помeленьку уходит пузo, вырисoвываются кубики, подкачaл спину, а женa убрала в тaлии пару сaнтимeтров.Да и прикол чтo нe надо ничeго делaть простo надел и включил, да и по времени всего 20 минут в дeнь. Этo рeальнo самый лeнивый и быстрый спосoб пoхудeть и подкачаться, вoт тот блoг --- Купить Stabilin недорого. Цены, отзывы....

     [+] [-]

, 2018-09-12 15:48, pirms 6 gadiem
Tas vienkārši ir bēdīgi, ļoti bēdīgi. Faktiski tas ir federācijas fiasko. Ja nevar pacelt tādu prestiža lietu, tad nu neko. Pilnīgi nosita apetīti braukt 23. septembrī uz Cēsīm. Ja nav tā krosa mums, tad nav. Braukšu labāk makšķerēt.