Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Doviciozo pēdējā līkumā apsteidz Markesu un uzvar Austrijā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Doviciozo pēdējā līkumā apsteidz Markesu un uzvar Austrijā
Andrea Doviciozo. Foto: EPA/Scanpix

Par Austrijas "Grand Prix" uzvarētāju šodien kronēts MotoGP braucējs Andrea Doviciozo, kurš pēdējā līkumā apsteidza kopvērtējuma līderi Marku Markesu.

Kvalifikācijā pārliecinošu uzvaru izcīnījušais Markess sacensību ievadā saglabāja vadību, taču Doviciozo uzbrukumi bija gana neganti, lai piespiestu spāni kļūdīties. Tiesa, tas ietekmēja arī Doviciozo, jo abiem garām aizbrauca tuvākie konkurenti.

Tomēr Markess un Doviciozo bija krietni pārāki nekā tuvākie konkurenti, un piektā apļa beigās viņi atgriezās vadībā, turpinot interesantu cīņu par uzvaru. Itālis bija priekšā līdz devītajam aplim, kad Markesam izdevās labāka izeja no pirmā līkuma, atgriežoties vadībā. Atrauties viņam gan neizdevās.

Nebija nekādu šaubu, ka tieši Markess un Doviciozo sadalīs pirmo pozīciju. Spānis bija vadībā līdz pat pēdējam līkumam, kad Doviciozo viņu apsteidza un nedeva nekādus variantus atspēlēties. Tādējādi itālim uzvara ar 0,213 sekunžu pārsvaru, bet trešais bija francūzis Fabio Kvartaro, kurš no pirmajiem diviem sportistiem atpalika teju sešas sekundes.

Austrija ir vienīgā trase, kurā Markesam nav izdevies izcīnīt uzvaru. Viņš ar 230 punktiem atrodas pārliecinošā kopvērtējuma vadībā, bet otro vietu ieņem Doviciozo, kura kontā ir 172 punkti. Viņam tā bija sezonas otrā uzvara – pirmā tika izcīnīta atklāšanas posmā Katarā.