Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Lorenso: "Uzlabotais "Ducati" ir divi soļi uz priekšu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Lorenso: "Uzlabotais "Ducati" ir divi soļi uz priekšu"
Horhe Lorenso Brno trasē
Foto: EPA/Scanpix

Čehijas MotoGP posma nedēļas nogalē Horhe Lorenso startēja ar aerodinamiski uzlabotu "Ducati" motociklu, kas viņam ļāva kādu laiku atrasties arī sacensību vadībā. Sportists atzīst, ka šie uzlabojumi ir kā divi soļi uz priekšu un katrā aplī ļauj iegūt aptuveni pussekundi.

Treniņbraucienos Brno trasē Lorenso pirmo reizi izmēģināja jaunās aerodinamikas detaļas un izlēma lietot tās arī kvalifikācijā un sacensībās. Spānis spēja aizcīnīties līdz pirmajai pozīcijai un vienubrīd bija atrāvies no konkurentiem, tomēr cerības uz labu rezultātu izbojāja laikapstākļi un nepieciešamība braukt boksos pēc otra motocikla, kuru viņa mehāniķi uz to brīdi nebija paspējuši sagatavot.

Neskatoties uz finišu 15. vietā, Lorenso atzina, motocikla uzlabojumi ir "divi soļi uz priekšu attīstībā", turklāt sola vēl lielāku progresu: "Galvenais ir tas, ka es uz šī motocikla sāku justies līdzīgi kā uz iepriekšējā. Šī sajūta vēl nav pilnībā atgriezusies, bet tā atnāks. Uzlabojumi dod pārliecības sajūtu par motocikla priekšu. Teiksim tā, mans limits vēl nav sasniegts, bet jau šobrīd esmu pussekundi ātrāks katrā aplī."

Šogad Lorenso uz pjedestāla kāpis tikai vienreiz, kad ceturtajā posmā Spānijā, Heresas trasē izcīnīja trešo vietu.

Šonedēļ testos Lorenso izmēģināja arī citus uzlabojumus jeb pilno paketi, tomēr atzina, ka būtiski uzlabojumi nebija novērojami, turklāt zudis ātrums taisnēs.

Otrs "Ducati" rūpnīcas sportists Andreā Doviciozo Čehijā brauca bez šiem uzlabojumiem un finišēja sestais. Šonedēļ posmā Austrijā arī viņš plāno tos izmantot.

"Domāju, ka izmantošu tos jau šonedēļ, tomēr tikai tad, kadbūsim trasē, sapratīsim pozitīvo un negatīvo ietekmi," saka Doviciozo. "Brno šos uzlabojumus izmēģinājām, lai saprastu labāko veidu, kā tie var dot atdevi. Nākotnē redzēsim, kā tos izmantosim, bet domāju, ka šajā trasē tie dos pozitīvu efektu."

Doviciozo MotoGP čempionātā pēc desmit posmiem ir trešais, kamēr Lorenso, kurš ar šo motociklu nav spējis būt tik ātrs, ieņem vien desmito pozīciju.

Jau 13. augustā gaidāms posms Austrijā, "Red Bull Ring" trasē.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...