Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Stupelis kļūst par Holandes čempionu

Stupelis kļūst par Holandes čempionu
Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis
Foto: sidecarteambax.nl

Izcīnot uzvaru sezonas noslēdzošajā posmā Rēnenā, par 2018. gada Holandes čempioniem kļuvuši blakusvāģu motokrosa braucēji Etjēns Bakss un Kaspars Stupelis.

"Dutch Sidecar Masters" pēdējais, ceturtais posms bija intrigas pilns, jo Baksa/Stupeļa ekipāžas pārsvars kopvērtējumā pār Kēnu Hermansu un Nikolā Musē pirms finālbraucieniem bija tikai viens punkts.

Trasē dodoties 20 duetiem, kvalifikācijā Bakss ar Stupeli bija pussekundi lēnāki par Hermansu/Musē, tomēr pirmo braucienu sāka ļoti labi un, pēc dueļa ar Julianu Veldmanu un Glenu Jensenu, jau sacīkšu sākumā pārņēma vadību. Vēlāk pārsvaru pār sekotājiem izdevās palielināt un pirms finiša varēja droši "nomest gāzi". Finišā Hermansa ekipāža zaudēja 17 sekundes un ieguva otro vietu, bet trešais finišēja Veldmans, kurš atpalika gandrīz pusminūti.

Otro braucienu Bakss/Stupelis sāka ar četru punktu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem kopvērtējumā, bet starts padevās krietni sliktāks un sportisti sāka pakaļdzīšanos konkurentiem no aptuveni desmitās pozīcijas. Ņemot vērā, ka šīs bija izšķirošās sacensības, Baksa ekipāža izmantoja uzbrukuma taktiku un nokļuva otrajā vietā, ar ko matemātiski būtu pietiekoši, lai izcīnītu titulu. Ar to viņiem bija par maz un tika apdzīti priekšā esošie Hermanss ar Musē, kurus finišā Bakss/Stupelis apsteidza par 19 sekundēm. Šoreiz trešie bija Daniels Vilemsens un Robijs Bakss, zaudējot uzvarētājiem vairāk par minūti.

Holandes čempionāta kopvērtējumā Bakss/Stupelis uzvarējuši ar septiņu punktu pārsvaru pār Hermansu/Musē, bet godalgoto trešo vietu izcīnījuši Vilemsens/Bakss.

Jau šīs nedēļas nogalē Baksam un Stupelim paredzēta dalība Beļģijas atklātā čempionāta sacensībās Haseltas trasē. Tur pašlaik viņiem kopvērtējumā trešā pozīcija - vadībā ir Marvins Vanlušens un Bens van den Bogārts, bet otro vietu ieņems Hermanss un Musē.

Posma kopvērtējums

VietaEkipāžaPunkti
1.Bakss/Stupelis50
2.Hermanss/Musē38
3.Vilemsens/Bakss38
4.Veldmans/Jansenss38
5.Kopss/Hēsens31

Čempionāta kopvērtējums

VietaEkipāžaPunkti
1.Bakss/Stupelis178
2.Hermanss/Musē171
3.Vilemsens/Bakss122
4.Veldmans/Jansenss112
5.Van Vervens/Manss93

Foto: RS Photography

Latvijas enduro čempionāta sezonas atklāšanas posms notiks Ķesterciemā

6. aprīlī Tukuma novadā, Ķesterciema "Bušu karjerā" un tā apkārtnē notiks Latvijas čempionāta pirmais posms enduro.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.