Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Jonass: "Šoreiz veiksme nebija manā pusē"

Jonass: "Šoreiz veiksme nebija manā pusē"
Foto: No Paula Jonasa personīgā arhīva

Pasaules čempionātā motokrosā pēdējie divi posmi notika Indonēzijā. Pirmajā Indonēzijas posmā Latvijas motosportists Pauls Jonass izcīnīja piekto vietu, bet otrajā posmā tika izcīnīta 2.vieta. Pēc šiem abiem posmiem Pauls saglabāja vadību čempionāta kopvērtējumā, taču tikpat punktu, cik Paulam (550), ir arī viņa komandas biedram Horhem Prado.

“Skatoties pēc rezultātu tabulas, tad šie abi posmi neizvērās tā, kā gribētos,” sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' saka Pauls Jonass. “Pirmajā Indonēzijas posmā trase bija mīksta ar dziļām špūrēm, kas nav manas mīļākās trases. Pirmajā braucienā izcīnīju otro vietu, ar ko biju apmierināts. Otrajā braucienā padevās labs starts un viss bija kārtībā, taču tad pēc četriem apļiem pilnībā pazaudēju ritmu un sāku cīnīties ar trasi un pats ar sevi. Zaudēju vairākas pozīcijas, kas finišā deva septīto vietu, tāpēc biju vīlies ar savu sniegumu.”

“Otrā trase Indonēzijā man patika - bija gan ātrums, gan arī fiziskajā ziņā jutos ļoti labi. Tas arī apliecinājās pirmajā braucienā, kur izcīnīju uzvaru. Diemžēl otrajā braucienā pirmajā līkumā sanāca ķibele. Šis līkums bija salaistīts, kur puse no līkuma bija safrēzēta, bet otra puse bija cieta. Līdz ko uzbraucu virsū cietajai daļai, tā priekšējais ritenis izslīdēja un nokritu. Turpinājumā biju spiests cīnīties no beigām, kur aizcīnījos līdz sestajai vietai, kas posma kopvērtējumā deva otro vietu. Diemžēl šoreiz nepaveicās. Pats tiešām jūtos labi - gan treneris bija apmierināts ar manu braukšanu, gan arī komanda bija priecīga redzēt, ka esmu atgriezies uz pareizā ceļa. Taču šoreiz veiksme nebija manā pusē.”

Šobrīd līdz čempionāta beigām atlikuši septiņi posmi, kas nozīmē to, ka mūs sagaida aizraujoša cīņa. “Mums ar Prado tagad viss sākas no jauna. Nekas nav zaudēts, un galvenās cīņas vēl ir priekšā. Nākamie posmi ir tie, kas man patīk, tāpēc turpināšu smagi trenēties. Jādod virsū un galvu augšā,” kaujinieciski nobeidz Jonass.


, 2018-07-11 14:36, pirms 6 gadiem
Dod tik ručkā!
, 2018-07-11 17:27, pirms 6 gadiem
Malacis,ticu,ka Paulam viss izdosies!
, 2018-07-11 19:50, pirms 6 gadiem
RealT rakstīja: Malacis,ticu,ka Paulam viss izdosies!
savādāk un nemaz nedrīkst būt...
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.

Motoklubs "Kalsnava MB" - tad un tagad

Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) simtgades jubilejā uzzināsim, kā šo gadu laikā ir izmainījies ilggadīgais LaMSF biedrs - motoklubs "Kalsnava MB". Klubu dibināja divi tā galvenie vadītāji, tā laika motosportisti, enduro braucēji Mārtiņš Jakovičs un Jānis Lungevičs. Klubu pirmsākumos galvenokārt vadīja un tā sportistus trenēja Jakovičs, bet pēc Padomju Savienības sabrukuma līdz pat šodienai kluba vadītājs ir Lungevičs.