Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

"Karro MX" izcīna vairākas uzvaras

Juris Grīns
Juris Grīns

"Karro MX" izcīna vairākas uzvaras
Foto: Andris Krištabans

Ar tradicionālo maija sacīksti Biķernieku trasē savu sezonu atklājuši mopēdu, skūteru un sacīkšu retro motociklu braucēji. Teicami laika apstākļi un interesanta trases konfigurācija, gandrīz 80 dalībniekiem no visas Latvijas ļāva izbaudīt sāncensības garu, noskaidrot ātrākos un demonstrēt iemaņas, kas noderēs arī dalībai drošā ikdienas satiksmē.

Kā ierasts, vislielāko skatītāju atbalstu gūst vismazāko, “rūķīšu” klases dalībnieku starti. Klases sadalījums divās vecuma grupā ir palielinājis interesi dalībai un pirmā sacīkste bija tam apliecinājums. Vecuma grupā līdz 7 g. nepārspēts palika jau pērn trasēs redzētais Rūdis Hāze (Rixmoto), kuram konkurenci trasē un kompāniju uz pjedestāla sastādīja Andžejs Smuļkēvičs (RJTC) un Kristiāns Baltus. Vecuma grupā līdz 12 g. savu iepriekšējās sezonas pieredzi lika lietā Edgars Brigzne (RJTC) apsteigdams Daugavpils “BJC Jaunība” pārstāvjus Artjomu Pastejevu un Ivaru Laitānu. Soli aiz pjedestāla palika meiteņu trio – Megija Līdaka, Agnese Ziediņa un Elizabete Driksna (visas RJTC).

Zelta Mopēda klasiskajā, vienātruma 45 cm3 klasē divu braucienu kopsummā par uzvarētāju kļuva Jēkabs Stūrmanis (Karro MX). Otrās un trešās vietas likteni izšķīra otrā brauciena rezultāti – Jānis Mūrnieks (Mazmoto) un Amūrs Šurkins (Karro MX).

Standarta divātrumu 50 cm3 klasē pirmais trijnieks bija nemainīgs abos braucienos – Elmārs Klintsons (BBAclub), Māris Streļcovs (BJC Jaunība) un Andis Šmits.

Forsēto mopēdu, Sporta klasē uzvara otrajā braucienā deva arī pirmo vietu kopvērtējumā Gunāram Magazniekam (Karro MX), kurš apsteidza Vadimu Zamankovu un Arvo Matheusu (abi Mazmoto). Atkal pamanāma bija Megija Līdaka finišēdama septītā.

Zelta Mopēdu mūsdienu analogs – skūteri, Biķernieku kartodroma līkločus piepildīja ar mūsdienu dinamiku, kas īpaši uzskatāma bija apvienotajā Open un Sport 70 klases braucienā. Open ieskaitē neapturams bija Eduards Sproģis, savukārt Sport 70 uzvaru svinēja Roberts Vēzis-Veiss (RJTC). Skūteru standarta 50 ccm klasē pirmās vietas balva aizceļoja uz Igauniju – Mareks Henrik Laanela bija ātrts abos braucienos. Uz otrā un trešā pjedestāla pakāpiena kāpa Džeimss Straume (RJTC) un Didzis Blūms.

Ar nepacietību tika gaidīts sporta retromotociklu brauciens, kur ierastā kartodroma konfigurācija tika papildināta ar leģendāro “elkoni”. Dažiem braucējiem, neierasti garā taisne kombinācijā ar tehniskajiem sektoriem pirmā brauciena laikā paspēja iztukšot degvielas bākas, kas ieviesa zināmas izmaiņas rezultātos. 350 cm3 klasē, prasmīgi sadalot spēkus (un degvielu), uzvaru izcīnīja Mārtiņš Putniņs (Kalkis Motorsport). Otro un trešo vietu atstājot klases favorītiem Varim Veinbergam (MK Bieriņi) un Ģirtam Draugam(Mazmoto). 500 cm3 klasē savu uzvaru skaitu papildināja Mārtiņš Hāze (Rixmoto), bet Andris Vācis (ABC-Clutch) un Gatis Pokšāns (BBAclub) noslēdza pirmo trijnieku. Vēsturisko sporta motociklu klasē uzvarēja Edgars Podziņš (Mazmoto). Diemžēl ķibeles ar transportu neļāva uz sacīksti ierasties pieteiktajiem poļu klasisko sporta motociklu entuziastiem, kuri noteikti vēlas apmeklēt Biķerniekus nākamajā sacīkstē.

Izmantotie resursi:
Galvenā