Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Kozlovskim Igaunijas motokrosā sods un sāpīgs kritiens

Kozlovskim Igaunijas motokrosā sods un sāpīgs kritiens
Leons Kozlovskis
Foto: superkauss.lv

Aizvadītās nedēļas nogalē motokrosa komandas "MX Ādaži" sportisti devās uz kaimiņvalstu trasēm,lai pacīnītos par godalgām. Lai gan vecmeistars Leons Kozlovskis bija ātrākais "Veterānu" klasē, šoreiz nepaveicās pat vairākkārt, kas liedza izcīnīt uzvaru.

Sestdien, jaukā un siltā dienā Lietuvā Pagiriu MX trasē Kvadru Pro disciplīnā startēja Jānis Saldavs un Superkausa komandas biedrs Kristaps Veinbergs.

Kvalifikācijā Jānis uzrādīja septīto,bet Kristaps sesto labāko apļa laiku. Pirmajā braucienā Kristapam izdevās izcīnīt trešo vietu,bet Jāni pievīla tehnika(salūza aizmugurējais amortizātors),dēļ kā tikai desmitā vieta. Otrajā braucienā Jānim galvenais bija nobraukt līdz galam,kas arī veiksmīgi izdevās,finiša līniju šķērsojot atkal desmitajā pozīcijā.

Kristapam stabils sniegums-trešā vieta otrajā braucienā,kas kopvērtējumā ļāva kāpt uz pjedestāla trešā pakāpiena. Jānim kopvērtējumā desmitā vieta,kas īsti neapmierināja sportistu,bet tāds nu ir motosports,tehnika mēdz pievilt.

Arī Igaunijā Kvadru Pro klasē pie starta stājās vēl viens mūsu sportists-Raivis Sootee.24 sportistu konkurencē astotais labākais laiks kvalifikācijā,pirmajā braucienā sestā vieta,otrajā-devītā.Kopvērtējumā Raivis Igaunijas Čempionāta pirmajā posmā Kvadru Pro klasē ierindojās trīspadsmitajā vietā.

Svētdien pie starta barjeras Igaunijā Senioru klasē stājās komandas vadītājs un treneris Leons Kozlovskis. Kvalifikācijā stabila pirmā vieta,uzrādot par 3.4 sekundēm labāku apļa laiku, nekā viņa tuvākais sekotājs. Pirmajā braucienā stabils sniegums,pirmā vieta,otro apsteidzot par vairāk nekā divdesmit sekundēm. Pēc brauciena igauņu tiesneši Leonam piešķīra minūtes diskvalifikāciju,jo pēc viņu ieskata izpūtējs bija par skaļu. Rodas jautājums,kur tad viņi skatījās tehniskās kontroles laikā,un kāpēc par to neaizrādīja pirms sacensību sākuma??Bet lai jau tas paliek uz viņu sirdsapziņas...Līdz ar to Leonam tikai trešā vieta pēc pirmā brauciena.

Pirms otrā brauciena izpūtēja problēma tika novērsta un Leons trasē rādīja lielisku sniegumu,katrā aplī atraujoties no sekotājiem (apļa laiks par trīs sekundēm labāks,nekā tuvākajam sekotājam...). Diemzēl pāris apļus pirms finiša taisnes smags kritiens, kas Leonu otrajā braucienā atmeta uz ceturto vietu. Kopvērtējumā - ceturtā vieta Igaunijas Čempionāta pirmajā posmā. Kritiena rezultātā tika gūti galvas un ribu sasitumi,traumēta roka. Ļoti ceram ,ka nekas nopietns un Leons jau drīzumā atkal būs uz "strīpas".

Izmantotie resursi:
Jaunumi - MX Ādaži


, 2015-05-11 16:02, pirms 9 gadiem
Turies kaimin)))
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").