Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Vāsens: "Pie savām ribām sajutu Olsena motocikla riepu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Par spīti ļoti efektīgajam kritienam MX2 pasaules motokrosa čempionāta aizvadītajā posmā Itālijā, holandiešu motosportists Bass Vāsens traumas nav guvis. Tikmēr finālbraucienos iepriekš piedzīvota kritiena dēļ nevarēja piedalīties viņa komandas biedrs Hanters Lorenss.

"Honda 114 Motorsports" komandai sacensības Pjetramuratas trasē izvērsās visai nesekmīgas, bet braucējiem - vārda vistiešākajā nozīmē sāpīgas.

Hanters Lorenss šosezon ir viens no vadošajiem sportistiem MX2 klasē, tomēr Trentino "Grand Prix" izcīņā viņu uz starta finālsacīkstēs neredzējām. Jau treniņbraucienos austrālietis pamatīgi krita un kvalifikācijā nespēja finišēt.

"Ir grūti norīt šajā reizē iegūto rezultātu, jo treniņā piedzīvotā kritiena dēļ nevarēju piedalīties finālsacīkstēs," atzīst Lorenss. "Pēc pirmā rentgena šķita, ka esmu tikai traumējis muskuli, jo viss izskatījās labi, tāpēc mēģināju piedalīties kvalifikācijā, bet jau pēc pieciem apļiem vairs nevarēju noturēties, tāpēc devos boksos, lai sevi pasaudzētu svētdien gaidāmajām sacensībām. Nākamajā pārbaudē secinājām, ka esmu lauzis vienu no labās rokas kauliem."

Tikmēr Bass Vāsens pēc ne tik laba pirmā starta, otrajā braucienā jau cīnījās pirmajā desmitniekā, kad vienā no lēcieniem sešus apļus pirms finiša sadūrās ar Tomasa Kjera Olsena motociklu un smagi krita. Negadījums izskatījās iespaidīgs, tomēr Vāsens spēja atgriezties uz motocikla, lai gan pēc tam iebrauca boksos un izstājās.

"Jau sestdien treniņbraucienos sajūta bija slikta, šķita, ka braucu kā cālēns," atzīst Vāsens. "Svētdien jutis diezgan labi, ātrumu biju atguvis, pirmajā startā biju par daudz optimistisks, izspolēju riteni, bet vēlāk kritu un finišēju 13. vietā. Otrajā braucienā tiecos uz pirmo desmitnieku, bet gaisā saskāros ar Olsenu. Pie ribām pat sajutu viņa motocikla riepu. Nācās izstāties."

Lorenss tagad kopvērtējumā pēc četriem posmiem atkritis uz sesto pozīciju, turklāt pavisam noteikti būs spiests izlaist vismaz šonedēļ Portugālē gaidāmās sacensības. Vāsens pašlaik ierindojas 17. vietā.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro