Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Sestdien un svētdien motokrosa sezonas atklāšana Ķegumā

Juris Grīns
Juris Grīns

Jau šajā nedēļas nogalē, 12. un 13. aprīlī, beidzot tiks dots starts vienam no šī gada gaidītākajiem notikumiem motokrosā – starptautiskajām „Baltijas Izaicinājuma Kausa” sacīkstēm, kas norisināsies grandiozajā Ķeguma trasē.

Vienuviet tiks pulcēti vairāk nekā 250 sportisti no vismaz 8 dažādām valstīm. Motokrosa sezona sāksies ar jaunām tradīcijām un augsta līmeņa sacīkstēm, kas braucējus un fanus iesildīs Latvijā gaidāmajam Nāciju kausam septembra beigās!
„Baltijas Izaicinājuma Kausa” skatītājiem un sportistiem būs iespēja izbaudīt vairākus unikālus jauninājumus, ko piedāvā sacīkšu organizators.

Pirmo gadu sacensībām klāt nāks 4 jaunas klases – Veterāni, Iesācēji, Kvadracikli un Amatieri, kuri uz starta kāps un sīvas cīņas rādīs sestdienā. Savukārt svētdien redzēsim tradicionālās Baltijas Izaicinājuma Kausā pierastās klases - MX 65, MX 85, MX2 un MX Open. Tas nozīmē, ka sportisti skatītājus priecēs divu aizraujošu dienu garumā.

Vēl viens nozīmīgs jauninājums būs trases uzlabojumi. Tā kā šogad Latvijai ticis tas gods uzņemt nozīmīgāko pasaules motokrosa notikumu – Nāciju čempionātu motokrosā, tad pamainīta arī trases infrastruktūra - gatavojoties vēsturiskajam notikumam, paplašināti sportistu laukumi, kempinga zonas, skatītāju zonas un tirdzniecības laukumi. To visu jau šajā nedēļās nogalē pirmo reizi varēs izbaudīt un klātienē redzēt kā braucēji, tā skatītāji!

Taču, gaidot šo nozīmīgo motokrosa sezonas kulmināciju – Nāciju Motokrosu, ikvienam klātesošajam šonedēļ „Baltijas Izaicinājuma Kausa” laikā būs iespēja iegādāties Nāciju kausa biļetes ar pievilcīgām atlaidēm, t.i., nedēļas nogales biļeti, kas Nāciju Motokrosa laikā maksās Eur 90, Baltijas Izaicinājuma Kausa laikā Ķegumā būs iespējams iegādāties par Eur 65. Tā ir iespēja, ko nedrīkst laist garām!

Papildus iepriekš minētajam, šonedēļ uz starta kāps teicami sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Somijas un Polijas. Sportistu skaits, kuri pieteikušies sacīkstēm, ik dienu aug. Kvalitatīvs sastāvs garantēts visās klasēs, arī Amatieru un Veterānu, kas nodrošinās spraigu cīņu abu dienu garumā.

Taču prognozēt līderus grandiozajās sacīkstēs būs grūti gan tapēc, ka katrā no motociklu klasēm ir virkne sportistu, kuru potenciāls ļauj pretendēt uz uzvaru, gan arī Baltijas Izaicinājuma Kausa īpašā sacensību formāta dēļ, apvienojot klasisko motokrosu ar sprinta sacensībām. Katrai klasei ir 3 braucieni – viens garais brauciens, 20 min. plus 2 apļi, kas prasa katra braucēja izturību un prasmi noturēties vadībā, un 2 braucieni ar garumu 8 minūtes plus 1 aplis. Abos sprinta braucienos kļūdas netiek piedotas, jo tik īsu sacīkšu laikā nav iespējams tās izlabot, līderis jebkurā brīdī var neatgriezeniski zaudēt savu pozīciju. Taču šādi braucieni ir ne vien aizraujoši, bet arī ļoti bīstami, tādēļ ne tik pieredzējušajiem MX65 un Iesācēju klases braucējiem ir saglabāts tradicionālais sacensību formāts.

Papildus Izaicinājuma Kausa sacīkstēm šī būs sportistu pirmā iespēja iemēģināt pašu Nāciju Motokrosa trasi, kas 27. un 28. septembrī Latvijā pulcēs ~ 40 valstu pārstāvjus, lai noskaidrotu labākos no labākajiem pasaules braucējiem, kuru vārds uz mūžu tiks ierakstīts motokrosa vēsturē. Tādēļ jau šajā nedēļas nogalē klāt jābūt ikvienam motokrosa cienītajam. Laika prognoze solās būt patīkama gan sportistiem, gan līdzjutējiem, kas sacensībām nodrošinās kvalitatīvi sagatavotu trasi. Tādēļ 12. un 13. aprīlis noteikti būs motokrosa meistarklases paraugs - „Baltijas Izaicinājuma Kauss” vienuviet pulcēs neskaitāmus sportistus, kuri gatavi pierādīt, ka Nāciju trase viņus nespēs apturēt!

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija