Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"MX Moduls" komandas sastāvā startēs arī Matīss Karro

Motokrosa kluba “MX Moduls” mērķis ir kļūt par profesionālu klubu, kuru pazīst un novērtē pasaulē. Spēt nodrošināt konkurētspējīgu tehniku un izaudzināt sportistus, kuri Eiropas un Pasaules čempionātos spēj cīnīties ar vadošajiem braucējiem. Šodien komanda prezentēja savus plānus.

Pirmajos motokrosa kluba “MX Moduls” pastāvēšanas gados komanda ieskrējās. Tagad pieņemts lēmums tālāk doties intensīvāk un koncentrētāk. “Mērķi un plāni ir lieli. Kādam var šķist neiespējami, taču mēs esam gatavi virzīties uz priekšu un strādāt, lai tuvākajos gados sasniegtu to, ko vēlas ne tikai klubs, bet arī mūsu sportisti. Galvenais ir gribēt un darīt, tad viss sanāks!” par plānu īstenošanos stāsta kluba menedžeris Valdis Seratinskis.

Lai arī mērķis ir iekļūt starp pasaules labākajiem, “MX Moduls” klubs nolēmis, ka sezonas pirmajā pusē viņu sportisti startēs tikai Latvijas motokrosa čempionāta un kausa posmos, kā arī seriāla “Superkauss” sacīkstēs. Valdis Seratinskis: “Esam nolēmuši sākt mierīgi. Jāsaprot, kādi esam pēc garās ziemas. Pasaules un Eiropas čempionāta posmos startēsim sezonas otrajā pusē.”

Šogad “MX Moduls” komandu pārstāvēs četri sportisti: Dāvis Ivanovs, Kārlis Sabulis, Matīss Karro un Gints Filipsons. Uzsvars tiks likts uz Ivanovu, kurš pagājušajā sezonā parādīja, ka ar cītīgu un neatlaidīgu darbu var sasniegt labus rezultātus. Dāvja Ivanova šīs sezonas uzdevums būs aizstāvēt Latvijas motokrosa čempiona titulu, uzvarēt seriālā “Superkauss” un, startējot Pasaules motokrosa čempionāta posmos, finišēt pirmajā piecpadsmitniekā!

Otra komandas pārstāvja Kārļa Sabuļa, kurš nesen atgriezies trasē pēc kājas lūzuma un vairākām operācijām, uzdevums būs maksimāli ātri atgūt iepriekšējo līmeni. “Kārlim pēc iespējas ātrāk jāiekļaujas starp MX2 klases labākajiem braucējiem. Zinām, ka viņš ir uz to spējīgs, tāpēc paredzam, ka sezonas otrajā pusē Sabulis startēs Eiropas čempionāta posmos un spēs finišēt pirmajā desmitniekā EMX250 klasē”, pārliecināts ir menedžeris Valdis Seratinskis.

Šobrīd augstākajā līmenī braucošais un ātrākais Latvijas motokrosists Matīss Karro, kurš “MX Moduls” komandu pārstāvēs jau otro gadu, startēs Latvijas motokrosa čempionāta posmā Cēsīs, Latvijas kausa posmā Gulbenē un divos seriāla “Superkauss” posmos - Valmierā un Rīgā.

Ceturtais “MX Moduls” komandas pārstāvis Gints Filipsons šosezon startēs tikai Latvijas motokrosa čempionātā, Latvijas kausa posmos un seriālā “Superkauss”. Filipsonam šī būs atgriešanās motokrosā pēc ilgāka laika. Pagājušās sezonas sākumā sportists krita un smagi traumēja plecu.

"MX Moduls" plānotie starti aprīlī, maijā un jūnijā:

DatumsSacensībasNorises vieta
13.04.2014Baltijas Jūras izaicinājuma kaussĶegums
27.04.2014Latvijas motokrosa čempionātsAizpute
01.05.2014motokrosa seriāls "Superkauss"Valmiera
11.05.2014Latvijas motokrosa kaussĶegums
17.05.2014motokrosa seriāls "Superkauss"Tartu
18.05.2014"Vaidavas kauss"Ape
08.06.2014motokrosa seriāls "Superkauss"Rīga
29.06.2014Latvijas motokrosa čempiontāsViļaka

Informāciju sagatavoja:
Sanita Pelēķe


Foto: Motorsport.com

F1 īpašnieki par četriem miljardiem eiro pērk "MotoGP" čempionātu

F1 pasaules čempionāta īpašnieki "Liberty Media" tuvākajā laikā gatavojas paziņot par "MotoGP" pārņemšanu savā paspārnē. Darījuma summa esot ap četriem miljardiem eiro.
Džefrijs Herlingss. Foto: mxgp.com

Herlingss pēc nākamās sezonas varētu noslēgt MXGP karjeru

Holandiešu motosportists Džefrijs Herlingss šobrīd vēl nav izlēmis, vai turpinās motokrosa braucēja karjeru pēc nākamā gada, kad beigsies viņa pašreizējais līgums ar "Red Bull KTM Factory Racing" komandu. Iespējams, šī viņam ir priekšpēdējā sezona pasaules čempionātā.
Foto: RS Photography

Latvijas enduro čempionāta sezonas atklāšanas posms notiks Ķesterciemā

6. aprīlī Tukuma novadā, Ķesterciema "Bušu karjerā" un tā apkārtnē notiks Latvijas čempionāta pirmais posms enduro.