Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: ''Protams, ir nepadarīta darba sajūta, bet drošība pirmajā vietā'' (+video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Stupelis: ''Protams, ir nepadarīta darba sajūta, bet drošība pirmajā vietā'' (+video)
Etjēns Bakss/Kaspars Stupelis

Šajā nedēļas nogalē startēja Holandes atklātā čempionāta "Dutch Masters" pirmais posms, kurā uz starta izgāja arī latviešu kantētājs Kaspars Stupelis, kurš šosezon turpinās startēt kopā ar spēcīgo Etjēnu Baksu. Diemžēl nelabvēlīgo laikapstākļu dēļ pirmais posms tika atcelts.

Uz šo posmu ieradās vairākas spēcīgas ekipāžas, ieskaitot pagājušās pasaules čempionāta sezonas "Top 10" braucējus. Holandes atklātajā čempionātā šosezon paredzēti septiņi posmi, kas notiks līdz pat jūlija otrajai pusei. Pērn tieši holandietis Etjēns Bakss un latvietis Kaspars Stupelis kļuva par šī seriāla uzvarētājiem. Čempionāta pirmās sacensības tika aizvadītas svētdien, 10. martā Lieropas trasē.

Kā portālam ''Sportacentrs.com'' apstiprināja Kaspars Stupelis, tad šādus apstākļus viņš vēl nebija piedzīvojis, tāpēc tiesneša lēmums šoreiz atcelt sacensības bija pamatots.

''Pēdējo nedēļu Holandē līst lietus, kā arī ik pa laikam pūš spēcīgs vējš. Sacensību dienā no rīta lija lietus, kas netraucētu sacensībām, taču tad sāka pūst spēcīgs vējš, kas cilvēkiem sāka raut nost teltis, reklāmas banerus u.t.t. Nobraucām iesildīšanās apli, kur trasē bija lielas bedres. Nezinu, varbūt pa tādu trasi nebiju vēl braucis. Tobrīd vējš pieņēmās spēkā un sāka raut nost reklāmas - pat tādas reklāmas, kas tur stāv jau savus 20 – 30 gadus,'' notikumus atceras Kaspars Stupelis.

Nolūzušais koks

''Kvalifikācijā izdevās uzrādīt labu rezultātu, jo pa 0,7 sekundēm apsteidzām otrās vietas ieguvējus. Sākām sacīkstes, taču pēc četriem apļiem tās tika apturētas un atceltas. Protams, sākotnēji bija jocīga sajūta, bet, kad vēlāk redzēju, ka nolūzis liels koks, kurš nokritis trasē, tad jāsaka, ka šoreiz tas lēmums atcelts sacensības bija pamatots. Šoreiz daba ieviesa savas korekcijas, taču gan sportistu, gan skatītāju drošība ir pirmajā vietā. Protams, tagad ir tāda nepadarīta darba sajūta – smagi strādā diendienā, pēc tam tevi izlaiž no krātiņa ārā, bet, līdz ko tu izliec ārā priekšējā ķepas, tā tev priekšā aizcērt durvis un noņem no distances (smejas).''

''Taču, neko darīt – turpināsim trenēties un gatavoties otrajam posmam, kas šonedēļ notiks Holandes otrajā galā,'' tā Stupelis.

"Dutch Masters 2019" kalendārs:
10-03-2019 Lierop
17-03-2019 Lochem
24-03-2019 Varsseveld
26-05-2019 Halle
23-06-2019 Oss
30-06-2019 Valkenswaard
20-07-2019 Lichtenvoorde