Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: MXGP ienāk jauna rūpnīcas komanda

Juris Grīns
Juris Grīns

Oficiāli: MXGP ienāk jauna rūpnīcas komanda
Foto: Beta-SDM Corse MX Team

Itālijas motociklu rūpnīca "Beta" apstiprinājusi plānus jau 2021. gada sezonā startēt pasaules motokrosa čempionātā. Viens no vienības sportistiem būs spēcīgais Džeremijs van Horebīks.

Neoficiālas ziņas par "Beta" plāniem parādījās jau decembrī, bet šobrīd informācija apstiprināta arī oficiāli. Rūpnīcai tā būs debija motokrosā.

"Beta" ir Itālijas motociklu ražotājs, kas pastāv kopš tālā 1904. gadā, bet mūsdienās sportā tas vislabāk atpazīstams kā enduro un triāla motociklu izgatavotājs. 2020. gada sezonā "Beta" izdevās uzvarēt pasaules čempionātā gan enduro, gan triāla disciplīnās.

Pasaules motokrosa čempionātā par oficiālo "Beta" rūpnīcas komandu izraudzīta "SDM Corse", kas iepriekš startējusi arī MXGP kategorijā, bet pērn ar "Yamaha" motocikliem piedalījās MX2 klases sacīkstēs, spānim Rubenam Fernandesam izcīnot devīto vietu sezonas kopvērtējumā.

MXGP komandas oficiālais nosaukums būs "Beta-SDM Corse MX Team" un to vadīs Daniele Markese.

Debijas sezonā komandu pārstāvēs pieredzes bagātais Džeremijs van Horebīks, kurš 2014. gadā kļuva par šīs klases vicečempionu, bet pērn ierindojās devītajā vietā, kā arī jaunais talants Džimijs Klohē, kurš iepriekš ar panākumiem piedalījies Eiropas motokrosa čempionātā.

Pirmās sacensības "Beta" rūpnīcas komandai paredzētas 21. februārī Itālijas atklātā čempionāta posmā Riolas Sardo trasē.

Izmantotie resursi:
GateDrop.com - Get the jump on Motocross &...