Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jasikonis oficiāli pievienojas MXGP komandai "Assomotor Honda"

Jasikonis oficiāli pievienojas MXGP komandai "Assomotor Honda"
Foto: Assomotor Honda

Lai gan par lietuviešu motokrosa zvaigznes Armina Jasikoņa pievienošanos komandai "Assomotor Honda" neoficiāli bija zināms jau iepriekš, tikai tagad tas paziņots oficiāli. Ar Jasikoni vienā komandā 2018. gada MXGP pasaules čempionātā startēs arī bulgārs Petars Petrovs.

Jasikonis pērn aizvadīja pirmo pilno sezonu MXGP, pārstāvot "Suzuki" rūpnīcas komandu. Viņam izdevās pārsteigt ar ātrumu, trīs sacīkstēs finišējot pirmajā trijniekā, bet Portugālē izcīnot pirmo godalgoto vietu arī posma summā. Lietuvas sporta zvaigznei jau bija līgums uz 2018. gadu, bet "Suzuki" komanda negaidīti paziņoja par aiziešanu no pasaules motokrosa čempionāta.

Gaidāmajā sezonā, kas startēs ar posmu 4. martā Argentīnā, 20 gadus vecais Jasikonis būs redzams uz "Honda CRF450R" motocikla.

"Esmu ļoti motivēts strādāt, lai sasniegtu labus rezultātus gaidāmajā 2018. gada sezonā," atzīst Jasikonis.

"Assomotor Honda" komandai pievienojies arī 23 gadus vecais bulgāru sportists Petars Petrovs, kurš līdz šim startēja MX2 klasē. Jau iepriekš savā karjerā viņš startējis ar "Honda" motociklu, kad 2010. gadā "SRS Honda" vienības sastāvā aizvadīja savu pirmo pilno sezonu MX2 pasaules čempionātā.

Komanda startēs arī EMX250 Eiropas motokrosa čempionātā, kur ar "Honda CRF250R" motocikliem sacīkstēs startēs debitants Alberto Forato, kā arī 2017. gadā šajā klasē jau vairākās sacīkstēs uzvarēt spējušais Matiss Boisramē.

Izmantotie resursi:
Home | MXGP


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").