Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Valdība piešķir 600 tūkstošus PČ motokrosa posma un EČ rallija posma rīkošanai

Rolands Eliņš

Valdība piešķir 600 tūkstošus PČ motokrosa posma un EČ rallija posma rīkošanai
Pauls Jonass. Foto: mxgp.com

Šodien Latvijas valdība atbalstījusi projektu, kas paredz no valsts budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem" pusotru miljonu eiro piešķirt sporta vajadzībām – 900 tūkstoši eiro tiks novirzīti LOK dažādu projektu īstenošanai un aizdevumu atmaksai, bet pa 300 tūkstošiem eiro tiks starptautisku motokrosa un rallija sacensību organizēšanai.

Ministru kabineta rīkojumā norādīts, ka 300 000 eiro tiks piešķirti 2021. gada FIM pasaules čempionāta motokrosā MXGP klasē posma organizēšanas licences iegādei un 300 000 tiks piešķirti 2021. gada FIA Eiropas rallija čempionāta posma organizēšanas licences iegādei. Norādīts, ka pārējos izdevumu saistībā ar sacensību rīkošanu segs organizatori un ka līdzīgs valsts atbalsts šo pasākumu rīkošanai sniegts arī iepriekšējos gados. Sacensību organizētājiem maksājumi par licences iegādi jāveic līdz šī gada beigām.

Tāpat tiks piešķirti prasītie 900 tūkstoši eiro Latvijas Olimpiskajai komitejai, un šie līdzekļi paredzēti dažādu projektu īstenošanai ņemot aizdevumu daļējai atmaksai 2021. gadā.

Aizdevumi, par kuriem valsts bija sniegusi galvojumi, ir par Daugavpils Olimpiskā centra attīstības projekta, Zemgales Olimpiskā centra Jelgavā projekta, Zemgales Olimpiskā centra attīstības projekta, projekta „Olimpiskā centra „Ventspils” infrastruktūras attīstība periodā no 2011.–2013. gadam” un Olimpiskā centra „Ventspils” attīstības projekta „Ventspils peldbaseina rekonstrukcija” īstenošanu, kā arī Olimpiskā centra „Ventspils” attīstības projekta „Ventspils peldbaseina rekonstrukcija” pabeigšanu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Republikas Ministru Kabinets: Tiesību...