Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvija saņem balvu par labākajām MXGP sacīkstēm sezonā

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvija saņem balvu par labākajām MXGP sacīkstēm sezonā
Foto: mxgp.com

MXGP balvu pasniegšanas ceremonija šogad notika uzreiz pēc pasaules motokrosa čempionāta sezonas pēdējā posma, kas svētdien tika aizvadīts Itālijā. Vienā no kategorijām triumfējusi arī Latvija.

Ņemot vērā "Covid-19" ierobežojumus, šogad ceremonija bija atšķirīga nekā citus gadus, taču tas nemazināja balvu ieguvēju sasniegumu nozīmīgumu.

Latvija šogad atzīta par vislabāko pasaules čempionāta sacensību organizatoru, par ko jāpateicas Kristeram Serģim un viņa komandai. Ķeguma trasē "Zelta Zirgs" šogad pirmo reizi norisinājās trīs posmi pēc kārtas, pirmajā no kuriem MXGP klasē uzvaru izcīnīja Džefrijs Herlingss no "Red Bull KTM" vienības, bet pārējos divos - viņa komandas biedrs Antonio Kairoli. MX2 klasē pirmajā Ķeguma posmā triumfēja Toms Vialle ("Red Bull KTM"), bet pārējos divos nepārspējams bija Jago Gērtss ("Monster Energy Yamaha").

Par pasaules čempioniem šosezon kļuva "Honda" rūpnīcas komandas "Team HRC" braucējs Tims Gajsers no Slovēnijas, bet MX2 klasē - jaunais talants Vialle no Francijas. Pasaules čempionātā sievietēm uzvarēja Kortnija Dankena no "DRT Kawasaki". Eiropas čempionātā tikmēr labākie šosezon bija Andreā Bonakorsi (EMX125), Tibū Benistāns (EMX250) un Breds Andersons (EMX2T), kā arī igaunis Karels Kutsars, kurš triumfēja "EMXOpen" kategorijā, kur otro vietu izcīnīja latviešu motosportists Toms Macuks.

2020. gada MXGP balvu ieguvēji

MXGP pasaules čempione ražotāju ieskaitēKTM
MXGP uzvarētāju komandaTeam HRC
MX2 pasaules čempione ražotāju ieskaitēYamaha
MX2 uzvarētāju komandaRed Bull KTM Factory Racing
WMX pasaules čempione ražotāju ieskaitēYamaha
WMX uzvarētāju komandaDRT Kawasaki
"Jan De Groot" balva (čeks par 5000 eiro)Maksims Renū
EMX125 Eiropas čempionsAndreā Bonakorsi
EMX250 Eiropas čempionsTibū Benistāns
EMX2T Eiropas čempionsBreds Andersons
EMXOpen Eiropas čempionsKarels Kutsars
MXGP labākā sadarbībaSpānija
WMX pasaules čempioneKortnija Dankena
"Tag Heuer Best Lap Challenge" (ātrākie apļi) balvaTims Gajsers (MXGP) / Toms Vialle (MX2)
"Fox Holeshot" (izceltie starti) balvaHorhe Prado (MXGP) / Toms Vialle (MX2)
MXGP labākais organizatorsLatvija
MX2 pasaules čempionsToms Vialle
MXGP pasaules čempionsTims Gajsers

Izmantotie resursi:
mxgp.com