Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Veinbergs par Nāciju kausu: "Brauciena vidū pievīla tehnika, kas liedza finišēt"

Veinbergs par Nāciju kausu: "Brauciena vidū pievīla tehnika, kas liedza finišēt"
Latvijas kvadriciklu motokrosa komanda
Foto: acebook.com/MotocrossCommission

Aizvadītajā nedēļas nogalē Francijā norisinājās Eiropas Nāciju kausa izcīņa blakusvāģiem un kvadricikliem. Motokrosa komanda "x99/Slīterāni" ir lepna, ka uz starta šajās prestižajās sacīkstēs izgāja arī tās sportisti Lauris Daiders un Kristaps Veinbergs.

Šoreiz gan Beļģijas, ne Latvijas vārdu aizstāvēja Lauris Daiders, kopā ar Benu Adriansenu startējot Beļģijas izlasē. Līdz Nāciju Kausa sacensībām Lauris ar Benu aizvadīja kopā lielisku sezonu – izcīnīts Nīderlandes čempionu tituls un vicečempionu gods Pasaules čempionātā.

Sestdien, A grupas kvalifikācijas braucienā, Bens ar Lauri uzrādīja teicamu sniegumu – tika izcīnīta 3. vieta. Lielisks sniegums arī svētdienas finālbraucienos, kur tika izcīnītas 6. un 4. vieta, kas dienas noslēgumā Beļģijas izlasei ļāva svinēt uzvaru!

Debiju Latvijas izlasē piedzīvoja Kristaps Veinbergs, kuram šīs bija pirmās Eiropas Nāciju Kausa sacensības. Lai arī līdz šim Kristaps bija startējis vairākos Eiropas čempionāta posmos, šīs sacensības viņam bija kas īpašs.

Diemžēl tehniskas ķibeles jau sestdienas treniņa pirmajā aplī. Neskatoties uz to, ka Kristapam īsti neizdevās iepazīt trasi, tika izcīnīta 9. vieta A grupas kvalifikācijas braucienā. Svētdienas 1. finālbraucienā Kristapam finišu izdevās sasniegt 15. pozīcijā, taču 2. braucienā, atrodoties 11. vietā, tehniskas ķibeles kā rezultātā no brauciena nācās izstāties un samierināties vien ar 21. pozīciju. Lai arī tika piedzīvota neveiksme 2. braucienā, kopīgiem spēkiem Latvijas izlasei izdevās izcīnīt augsto 4. vietu!

„Uz Franciju ar Latvijas komandu devāmies jau nedēļu iepriekš, lai varētu pēc iespējas labāk aprast ar Francijas trašu reljefu un segumu. Piektdien ieradāmies trasē, viss bija lieliski. Sestdien treniņbraucienā nesanāca nobraukt pat vienu apli nodeguša sajūga dēļ... Uz kvalifikācijas braucienu devos pilnīgi nezinot trasi, bet nedaudz paļaujoties uz sajūtām, sanāca labs starts un normāls brauciens - 9. vieta.

Svētdien iesildīšanās treniņā sanāca uzbraukt labu apļa laiku. Pirmajā braucienā startēju no otrās rindās un braucienā ierindojos 15. vietā. Trešajā braucienā tika atkārtots starts. Abi starti bija ļoti labi, ap Top 5, bet tika pieļautas nelielas kļūdas un nedaudz atkritu par dažām pozīcijām. Stabili turējos ap 10. vietu, bet tad pus brauciena vidū pievīla tehnika un nolūza stūres pirksts, kas liedza pabeigt braucienu.

Kopumā par sacensībām esmu ļoti priecīgs, komanda kopumā ieguva 4. vietu. Vēlos pateikt visiem ļoti lielu paldies, īpaši Vilnim Saldavam, kas radīja visu šo pasākumu iespējamu un, protams, visiem pārējiem sponsoriem, ģimenei, mehāniķim un atbalstītājiem. Tiešām liels Paldies visiem, mēs bijām malači, lai arī kā mums katram izdevās savu sniegumu parādīt.” par sajūtām stāsta Kristaps Veinbergs.

Komanda atzīst: esam lepni, ka mūsu puiši spēja uzrādīt tik atzīstamus rezultātus un visos braucienos cīnīties par katru trases metru. Sveicam gan Beļģijas, gan Latvijas izlases ar lieliskajiem rezultātiem šajās sacensībās!

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Latvijas motokrosa kausa sezonu atklājuši jauniešu klašu braucēji

Sestdien, 20. aprīlī, Staicelē, "Līciema" mototrasē norisinājās Latvijas kausa pirmais posms motokrosā. LaMSF simtgades pirmais Latvijas kausa posms ir veiksmīgi atklāts ar kuplu un spēcīgu jauniešu sastāvu. Šajā posmā uz starta stājās 125 bērni un jaunieši.
Kārlis Neija. Foto: FIM Europe

Neija ar augsto ceturto vietu debitē Eiropas kvadriciklu čempionātā

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao , "Torres Novas" mototrasē aizvadīts Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Šajā posmā startēja Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs").