Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Mucenieka ekipāža attālinās no titula, Daiders un Stupelis izcīna trešo vietu posmā

Rolands Eliņš

Mucenieka ekipāža attālinās no titula, Daiders un Stupelis izcīna trešo vietu posmā
Jānis Daiders un Kaspars Stupelis
Foto: Daniel Waidner

Elvija Mucenieka un Valentīna Žirū motokrosa blakusvāģu ekipāža pasaules čempionāta posmā Vācijā šodien izcīnīja otro vietu, kamēr Jānis Daiders un Kaspars Stupelis bija augstajā trešajā vietā.

Sezonas priekšpēdējā posmā Valentīnam Žirū ar latviešu kantētāju Elviju Mucenieku bija uzdevums samazināt kopvērtējuma līderu Etjēna Baksa un Nikolā Musē 30 punktus vērto pārsvaru. Tas neizdevās, gluži otrādi, Bakss un Musē ar uzvarām abos braucienos vēl vairāk nostiprināja savu vadību, palielinot pārsvaru līdz 38 punktiem.

Līdz ar to Bakss un Musē titulu var zaudēt tikai ļoti iespaidīgas neveiksmes gadījumā. Pēc nedēļas Nīderlandē viņiem titula nodrošināšanai pietiks ar 13 punktiem, proti, astoto vietu vienā braucienā vai divām 14. vietām atsevišķos braucienos.

Taču, lai arī Žirū un Muceniekam neizdevās pietuvoties līderiem, tika uzlabotas savas izredzes nosargāt otro vietu. Tuvākie sekotāji Daniels Vilemsens un Robijs Bakss, kuri vienīgie teorētiski var apsteigt Mucenieka ekipāžu, šodien nopelnīja par astoņiem punktiem mazāk un ieņēma ceturto vietu.

Pirmajā braucienā Žirū un Mucenieks finišēja trešajā vietā, priekšā palaižot arī Latvijas ekipāžu Jāni Daideru un Kasparu Stupeli. Vilemsens un Bakss tikmēr bija tikai septītajā vietā, kamēr Kerts Variks ar Lauri Daideru izcīnīja 13. vietu.

Otrajā braucienā atkal labākie bija Bakss un Musē, kamēr Žirū un Mucenieks šoreiz finišēja otrie. Daideram un Stupelim šoreiz līdz trijniekam aizsniegties neizdevās, taču arī izcīnītā septītā vieta braucienā posma kopvērtējumā ļāva viņiem ieņemt trešo vietu, bet kopvērtējumā pacelties uz sesto pozīciju. Savukārt Lauris Daiders ar Variku bija 11. vietā, bet posmā kopumā iespraucās labāko desmitniekā.

Savukārt Mārvins Vanlušēns otro posmu pēc kārtas aizvadīja bez Haralda Kurpnieka, kopā ar kantētāju Patriku Šneideru izcīnot astoto vietu šajā posmā.

Rudersbergas GP

V.EkipāžaValstsPunkti
1.E. Bakss/N. MusēNL-F50
2.Žirū/MucenieksF-LV42
3.Daiders/StupelisLV-LV36
4.Vilemsens/BakssNL-NL34
5.Vilkinsons/ČembirleinsGB-GB33
6.Čermaks/ČermaksCZ-CZ32

PČ kopvērtējums

VietaEkipāžaValstsMotociklsPunkti
1.Bakss/MusēNL-FWSP/Zabel545
2.Žirū/MucenieksF-LVWHT/Husqvarna507
3.Vilemsens/BakssNL-NLWSP/Zabel476
4.Brauns/MilardsGB-GBWSP/Zabel366
5.Čermaks/ČermaksCZ-CZWSP/MEGA361
6.Daiders/StupelisLV-LVVMC/Zabel354
7.Hermanss/Van GālensNL-NLVMC/Zabel353
8.Vanlušens/KurpnieksB-LVVMC/Zabel307
9.Vilkinsons/ČembirleinsGB-GBWSP/MEGA290
10.Veldmans/Van den BogārtsNL-NLWHT/Husqvarna254
19.Santermanss/DaidersB-LVWSP/Zabel79
39.Variakojis/AntonsLT-LVWSP/Husqvarna10
58.Jegorovs/JegorovsLV-LVVMC/KTM1

     [+] [-]

, 2017-09-10 20:27, pirms 7 gadiem
ja daiders izceļ startu tad ir viss kārtībā. kā aizgāja no starta trešie tā bez problēmām...laba gonka. otrais brauciens varēja būt labāks , bet ir o.k. ..... moška pat var par top 5 sezonas beigās pacīnīties

     [+] [-]

, 2017-09-10 21:46, pirms 7 gadiem
Cerams ka nākamajā sezonā arī viņi startēs. Šī sezona jau arī tāda nekāda. Visu laiku pašiem arī finanses jāvāc. Pagaidām man šķiet, ka ja if finanses jau laicīgi savāktas un var kārtīgi sagatavoties tad mūsējie var nostartēt top līmenī.