Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Ivanovs, Jonass un Šileika favorīti uz Latvijas čempionu tituliem

Juris Grīns
Juris Grīns

Ivanovs, Jonass un Šileika favorīti uz Latvijas čempionu tituliem
Dāvis Ivanovs
Foto: Jānis Pastars

Latvijas čempionāta ietvaros šogad aizvadītas lieliskas sacīkstes, plecu pie pleca cīnoties izciliem sportistiem. Tagad, sezonai strauji tuvojoties izskaņai, pienācis laiks izšķirošajām cīņām, lai noskaidrotu, kuri ir šī gada ātrākie braucēji – Latvijas čempioni!

Jau šonedēļ, 13. un 14.septembrī Dobelē tiks noslēgts šīs sezonas Latvijas čempionāta seriāls. Līdz šim aizvadīti trīs lieliski posmi – 1.posms Aizputē pulcēja kuplu dalībnieku un līdzjutēju skaitu, jo uz sezonas atklāšanu bija ieradušies Latvijas spēcīgākie sportisti – Matīss Karro, Pauls Jonas, Tomass Šileika, brāļi Justi u.c. - lielisks vasaras iesākums.

2.posms norisinājās kalnainajā Viļakas trasē, kur paralēli tika aizvadīts arī 2.Baltijas čempionāta posms. Taču pavisam nesen, aizritējušajā nedēļas nogalē 3.posmā Cēsīs, pēc ilgāka pārtraukuma vienā trasē atkal tikās Latvijas meistarīgākie sportisti, kuriem konkurenci sagādāt bija ieradušies spēcīgākie kaimiņvalstu braucēji. Paralēli Latvijas čempionātam vienmēr norisinās arī Latvijas Kausa un Latvijas Junioru čempionāta posmi, kuri 13.un 14.septembrī arī piedzīvos šī gada sezonas noslēdzošās cīņas.

Katrā klasē, protams, izvirzījušies līderi, taču daudzviet arvien vel saglabājas intriga, jo nelielās punktu starpības dēļ pirmā trijnieka secība kopvērtējumā var mainīties. Tieši tādēļ Dobeles posms noteikti solās būt neaizmirstams – pēc čempiona titula tiecas visi!

Kā ierasts, divu dienu garumā trasē dosies gan pavisam mazie braucēji, gan jaunieši, gan pieredzes bagātākie sportisti, pārstāvot solo motociklu, kvadraciklu un blakusvāģu klases. Jāpiebilst, ka ieeja uz sacīkstēm sestdien ir bez maksas, tādējādi sniedzot iespēju ikvienam būt klāt nozīmīgajā brīdī, kad tiks nosaukti pirmie Latvijas čempioni. Noteikti sastapsim vairākus spēcīgus Latvijas un kaimiņvalstu sportistus, kuri būs gatavi uzstādīt latiņu.

Īpašs jauninājums noslēdzošajā Latvijas čempionāta posmā būs „Aerodium super fly”, kurā spēcīgo MX1 un MX2 klašu pārstāvji savstarpēji sacentīsies, veicot neprātīgāko un tālāko lēcienu. Tāpat, ja laika apstākļi būs labvēlīgi, tad aktīvākajiem līdzjutējiem būs iespēja izvizināties ar gaisa balonu bez maksas – galvenais, lai sacīkšu dienās šo atrakciju neiztraucē vējš. Taču arī tas vēl nav viss - solās būt arī citi interesanti pārsteigumi – ir jābūt klāt, lai to izbaudītu! Skaidrs ir tikai viens – beidzot ir pienācis laiks Latvijas čempionāta kulminācijai un sportisti ir gatavi parādīt, ka ir šīs sezonas motokrosa karaļi!

Latvijas čempionāta kopvērtējums

MX1:

VietaBraucējsPunkti
1Dāvis IVANOVS129
2Lauri LEHTLA125
3Augusts JUSTS115
4Matīss KARRO100
5Dāvis LIVS89
6Lauris FREIBERGS75

MX2:

VietaBraucējsPunkti
1Pauls JONASS145
2Erki KAHRO117
3Andre PARK105
4Kristers DREVINSKIS95
5Roberts JUSTS91
6Uldis SPULLE75

MX 125:

VietaBraucējsPunkti
1Tomass ŠILEIKA120
2Hardi ROOSIORG94
3Elgars JONASS90
4Ingars ASMA85
5Kārlis KALĒJS77
6Dovidas KARKA76

Izmantotie resursi:
Motokrosa komisija