Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Valentino Rosi startēs DTM čempionātā

Juris Grīns
Juris Grīns

Valentino Rosi startēs DTM čempionātā
Andreā Doviciozo DTM sacīkstēs. Foto: DTM

"MotoGP" zvaigzne Valentino Rosi drīzumā aizvadīs savas pirmās sacensības Vācijas salonautomobiļu čempionātā (DTM), jo šādu iespēju viņam apsolījis seriāla boss Gerhards Bergers.

Sākotnēji Bergers cerēja sarīkot cīņu starp "MotoGP" čempionāta zvaigznēm Rosi un Andreā Doviciozo, taču plāns tika sākts īstenot pārāk vēlu. Līdz ar to pagājušās nedēļas nogalē notikušajā DTM posmā Misano trasē Rosi uz starta nedevās, bet Doviciozo "Audi Sport Team WRT" sastāvā piedalījās sacīkstēs, finālbraucienos gūstot 12. un 15. vietu.

Tomēr nākamgad Rosi visticamāk startēs Misano DTM posmā kā viespilots. Atrodoties savā rančo Itālijā, viņš žurnālistiem atzina, ka sekojis līdzi Doviciozo sniegumam.

"Jā, protams, es sekoju līdzi," viņš sacīja. "Lai gan neredzēju sacīkstes, zinu rezultātus un sekoju, kā klājās Dovi. Tas, ka Gerhards mani ir uzaicinājis, ir liels gods. Diemžēl šoreiz nesanāca startēt, bet es apsolu, ka ne tik tālā nākotnē tas notiks."

Nesen Rosi apstiprināja, ka šogad nestartēs Moncas rallijā, kur ik gadu viņš redzams uz starta, bet tā vietā piedalīsies autošosejas izturības sacīkstēs "Gulf 12 Hours", kas decembra vidū notiks Abū Dabī F1 trasē.

Pēc aizvadītiem sešiem posmiem "MotoGP" čempionātā Rosi ieņem piekto vietu, kamēr Doviciozo ir otrais. Savukārt DTM čempionātā šobrīd aizvadīti trīs posmi, pēc kuriem līderis ir vācietis Renē Rasts, bet viņa tuvākie sekotāji ir austrietis Filips Engs un šveicietis Niko Millers.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, NASCAR,...