Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Neskatoties uz lūzumu, uzskatu, ka nostartējām labi"

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Stupelis: "Neskatoties uz lūzumu, uzskatu, ka nostartējām labi"
Etjēna Baksa un latvieša Kaspara Stupeļa ekipāža. Foto: Stijn Vanoverbeke Photography

Etjēna Baksa un latvieša Kaspara Stupeļa ekipāža sestdien Kiveli mototrasē Igaunijā guva trešo vietu pasaules čempionāta septītajā posmā blakusvāģu motokrosā, par diviem punktiem samazinot savu pārsvaru kopvērtējumā. Kā noskaidroja portāls ''Sportacentrs.com'', tad Kaspars šajā posmā startēja ar lauztu plaukstas kaulu.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā šobrīd līderiem Baksam ar Stupeli ir 294 punkti, kas ir par 25 punktiem vairāk nekā Vanlušenam/Van den Bogārtam. Savukārt trešajā vietā esošie Hermanss/Musē atpaliek 38 punktus, bet Variks/Daiders pašlaik ir astotie.

Sarunā ar portālu ''Sportacentrs.com'' Kaspars atklāja, ka iepriekšējā Francijas posmā viņš otrajā braucienā lauza plaukstas kaulu.

''Francijas GP posma otrā brauciena trešajā aplī pa labo ''darba roku'' saņēmu spēcīgu sitienu ar akmeni, kā rezultātā salauzu plaukstas kaulu (pie mazā pirksta). Jau pēc brauciena sapratu, ka kauls ir lauzts, kas arī otrdien apstiprinājās, kad atlidoju uz Latviju un uztaisīju rentgenu,'' iesāk Kaspars Stupelis.

Jautāts, cik šis savainojums ir nopietns un kā tas iespaido sportista startēšanu, Kaspars piebilda, ka "Viss ir atkarīgs, ko tu gribi darīt. Ja cilvēks vēlas neiet uz darbu, tad viņš ieģipsētu plaukstu, paņemtu slimības lapu un sēdētu mājās, bet manā gadījumā es cīnos par rezultātu, tāpēc negribējās padoties un atdot savu vietu citam. Divas reizes dienā gāju pie LOV fizioterapeita Arņa Noveičuka, kur noņēmām tūsku. Arnis man parādīja, ka pareizi ieteipot plaukstu, lai sacensību laikā netraumētu to vēl vairāk. Protams, neiztika arī ar dažādiem pretsāpju līdzekļiem, taču man izdevās izturēt šo Igaunijas posmu. Jāsaka, ka pirms posma man sev bija vairāk jautājumu nekā atbildes. Visi gribēja zināt, vai varēšu braukt, taču arī es pats to nezināju. Taču, par laimi, viss izvērtās labi, un es varēju iziet uz starta.''

Stupelis atzīst, ka šoreiz rezultāts ir ļoti labs, jo šī neesot Etjēna mīļākā trase. ''Jā, šoreiz nebraucu uz visiem 110%, taču tuvu savām maksimālajām spējam biju gan. Uzskatu, ka nobraucām labi, un rezultātu neietekmēja mans rokas savainojums. Baksam šī trase, kas patiesībā ir forša, nav mīļākā, tāpēc, ja nobraucam un kāpjam uz pjedestālu, tad tas mums jau ir sasniegums.''

''Pirmajā braucienā pēc laba starta turējāmies priekšā, kur aizcīnījāmies līdz otrajai vietai. Otrajā braucienā padevās slikts starts, tāpēc cīnījāmies no beigām. Aizcīnījāmies līdz ceturtajai vietai, taču pietrūka laiks, lai cīnītos par vēl kādu vietu augstāk,'' notikumus trasē stāsta Kaspars.

Šobrīd sportists vēl nezināja teikt, kas tiks darīts tālāk un kāds lēmums tiks pieņemts. ''Pirmdien devos uz LOV, kur veicu procedūras un gaidu Līgas Cīrules atbildi, lai zinātu, ko darīt tālāk. Pats nezinu, kā tālāk rīkoties. Šī nedēļas nogale man ir brīva. Pēc tam seko Holandes čempionāta posms, pēc kura atsākas PČ. Varbūt izlaist Holandes posmu un mēģināt atgriezties uz jūlija sākumā gaidāmo PČ posmu? Nezinu. Protams, gribas turpināt braukt un cīnīties par titulu, taču šobrīd nezinu, kāds būtu tas pareizais risinājums. Būs daudz jautājumu, bet domāju, ka spēsim pa visiem kopā atrast pareizo risinājumu,'' nobeidz Stupelis.