Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Motokrosa braucējs Millers: "Pārplēstās tulznas lika par sevi manīt"

Juris Grīns
Juris Grīns

Motokrosa braucējs Millers: "Pārplēstās tulznas lika par sevi manīt"
Kristers Millers. Foto: Aleksandras Lasys

Aizvadītajā svētdienā ar Sēlijas kausa pirmo posmu Rokišķos oficiāli sākusies komandas "x99/Slītarāni" motokrosa sezona. Dalībnieku skaits lika manīt, ka pēc motokrosa un adrenalīna devas noilgojušies ir daudzi, pie starta barjeras stājoties vairāk kā 200 sportistiem, tostarp četriem šīs latviešu komandas pārstāvjiem.

Šosezon "x99/Slītarāni" komandai ir pievienojušies Igors Denisovs un Artūrs Zībergs, kuri Rokišķos startēja MX1 klasē. Igoram izdevās izcīnīt uzvaru abos braucienos un arī dienas kopvērtējumā, neskatoties uz neveiksmīgu startu otrajā braucienā, kur tika zaudētas vairākas pozīcijas. Savukārt Artūrs ierindojās augstajā sestajā pozīcijā.

Pie Open M klases barjeras stājās ilggadējie komandas pārstāvji Kristers Millers un Jēkabs Kurmis. Pirmssezonā aizvadot vien tikai vienu treniņu, Kristers sacensībās palika soli aiz pjedestāla - ceturtajā vietā, kamēr Jēkabs ierindojās 15. vietā.

"Uzskatu, ka svētdienas sacensības aizvadīju neslikti, jo pirms tām biju veicis tikai vienu treniņu uz motocikla," stāsta Kristers Millers. "Pirmais brauciens iesākās viduvēji, jo starts nesanāca pārāk veiksmīgs. Savā klasē startā atrados ceturtajā vietā un jau ķēru rokā trešās vietas braucēju. Pietuvojoties trešās vietas sportistam, ilgi nācās braukt aiz viņa, jo nebija iespējas, kur veikt apdzīšanas manevru. Vienā no līkumiem vēlējos apdzīt pa ārmalu, bet smiltis tur bija sadzītas tik biezā slāni, ka piedzīvoju kritienu. Braucienu atsāku, atrodoties sestajā vietā, bet līdz brauciena beigām tiku atpakaļ jau līdz ceturtajai vietai. Otrajā braucienā starts arī sanāca viduvējs - startā biju trešajā vietā, tā arī nobraucu līdz brauciena beigām. Bija iespēja apdzīt priekšā braucošo sportistu, bet fiziskā forma un pārplēstās tulznas brauciena laikā lika par sevi manīt. Kopvērtējumā ierindojos ceturtajā vietā, no trešās vietas atpaliekot divus punktus."

Nākamās sacensības komandas sportistiem norisināsies 20. aprīlī Pilsblīdenē, kur tiks tiks dots starts Nacionālā kausa izcīņai, savukārt 21. aprīlī mazie kvadriciklu braucēji dosies uz Vāciju, kur startēs Eiropas meistarsacīkstēs "Quad Kids".

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99

     [+] [-]

, 2019-04-10 20:14, pirms 5 gadiem
Pēc otrā treniņa par viņu rakstīs mxgp.com