Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Elvijs Mucenieks šogad uz uzvarām pasaules čempionātā necer

Juris Grīns
Juris Grīns

Elvijs Mucenieks šogad uz uzvarām pasaules čempionātā necer
Kristofs Santermanss/Elvijs Mucenieks
Foto: Sebastian Aull

Jaunā motokrosa sezona vairs nav aiz kalniem, un tai nopietni gatavojas arī "x99/Slīterāni" komandas sportisti. Šogad lielas pārmaiņas gaida Ričardu Zālīti, kurš ierastās Latvijas trases iemainīs pret Eiropas, startējot visos Eiropas čempionāta posmos. Pārmaiņas skārušas arī Elviju Mucenieku, kurš šosezon startēs ar Kristofu Santermansu.

Aizvadītajās divās sezonās Ričards Zālīte ir kļuvis par Latvijas čempionu Quad Iesācēju un Amatieru klasēs, bet mērķis vienmēr ir bijis viens - startēšana Eiropas čempionātā. Pērn šis mērķis tika īstenots, startējot trīs Eiropas čempionāta posmos - Stelpē, Kivioli un Ķegumā. Lai arī netika izcīnītas salīdzinoši augstas vietas, un ik pa brīdim pievīla arī tehnika, tika iegūta svarīga pieredze un sajusta adrenalīna garša. Šogad tika pieņemts lēmums - Ričards startēs visos Eiropas čempionāta posmos. Pirmais lielais pārbaudījums Ričardam jau 9. un 10. aprīlī Dānijā, kur norisināsies pirmais no sešiem Eiropas čempionāta posmiem. Neskatoties uz Eiropas čempionāta grafiku, Ričardu redzēsim startējot arī Latvijas sacensībās.

Pārmaiņas šogad skārušas arī Elviju Mucenieku. Kā jau minējām iepriekš, Elvijs startēs kopā ar Kristofu Santermansu, ar kuru jau startēja kopā pāris posmos aizvadītajā sezonā. Šogad Elvijs ar Kristofu startēs ar 23. numuru. "Pagājušosezon ar Valentīnu (Žirū) startēju ar 2. numuru, bet ar Janu (Hendriksu) mums bija 3. numurs. Kopā 23. Uz šo skaitli skatos pozitīvi."

Lai arī šosezon neizdosies pacīnīties par Pasaules čempiona titulu, Elvijs ir apņēmības pilns pierādīt sevi trasē. "Domas man bija daudz, domāju, ja nav TOP braucējs, tad es metu mieru. Bet es gribu piepildīt savu sapni un tāpēc startēšu kopā ar Kristofu un cītīgi strādāšu, lai mani atkal pamana. Būs jāsaprot, ka pie uzvarām netikšu, bet rokas nenolaižu un skatīšos uz nākotni. Šobrīd jau esmu sācis gatavoties jaunajai sezonai un cītīgi trenējos, lai parādītu, ka joprojām esmu TOP līmeņa sportists." atzīst Elvijs.

Pirmais Pasaules čempionāta posms blakusvāģiem norisināsies Nīderlandē, paralēli notiekošajam Eiropas čempionāta posmam kvadricikliem Dānijā 9. un 10. aprīlī.

Izmantotie resursi:
Jaunumi - x99