Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Jonasa pārstāvētā "Husqvarna" nosauc arī MX2 klases sastāvu

Jonasa pārstāvētā "Husqvarna" nosauc arī MX2 klases sastāvu
"Husqvarna" komandā MX2 pasaules čempionātā vairs nestartēs Tomass Kovingtons. Foto: Husqvarna Motorcycles

Spēcīgā "Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing" komanda, ko nākamajā sezonā pasaules motokrosa čempionāta lielākajā klasē MXGP pārstāvēs latvietis Pauls Jonass un lietuvietis Armins Jasikonis, paziņojusi arī pārējos braucējus.

MX2 pasaules čempionātā 2019. gadā ar "Husqvarna" rūpnīcas motociklu startēs austrālietis Džeds Bītons, kamēr otrs komandas braucējs joprojām būs dānis Tomass Kjers Olsens.

Šobrīd 20 gadus vecais Bītons ir viens no lielākajiem pēdējo sezonu jaunatklājumiem motokrosā. Viņš pārsteidza jau 2017. gadā, kad pasaules čempionāta finālposmā Francijā kāpa uz pjedestāla MX2 klasē. Šogad sportists "F&H Racing Team" sastāvā ar "Kawasaki" motociklu plānoja aizvadīt pirmo pilno sezonu čempionātā, kopvērtējumā bija piektajā pozīcijā, pirms jūnijā guva traumu un pusi sezonas bija spiests izlaist.

Olsens komandu pārstāvēja jau līdz šim, šogad kā uzvarētājs finiša līniju šķērsoja vienreiz, taču bija ļoti stabils un kopvērtējumā piekāpās tikai "KTM" rūpnīcas braucējiem Horhem Prado un Jonasam.

MX2 klases komandu turpinās vadīt 1993. gada pasaules motokrosa čempions 500 kubikcentimetru klasē Žakijs Martenss.

Tikmēr MX2 komandā vairs nestartēs Tomass Kovingtons, kurš šogad uzvarēja piecās sacīkstēs un ieguva piekto vietu kopvērtējumā. Jau vasarā viņš paziņoja, ka pasaules čempionātā 2019. gadā nepiedalīsies vispār, tā vietā atgriežoties dzimtajā ASV, kur "Rockstar Energy Husqvarna" vienību pārstāvēs superkrosā.

Eiropas motokrosa čempionātā EMX125 klasē "Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing" komandā nākamgad tikmēr startēs 14 gadus vecais holandietis Kajs de Volfs, kurš šogad kļuva par pasaules junioru vicečempionu 85cm3 klasē, kā arī izcīnīja otro vietu EMX85 klases kopvērtējumā Eiropas čempionātā. Tāpat viņš šosezon pamanījās iegūt Nīderlandes čempiona titulu 85cm3 klasē.

Izmantotie resursi:
Jaunumi « Sākums - AutoEuro


Leons Kozlovskis. Foto: LMSF

Kozlovskis uzvar savā klasē Lietuvas "Cross Country" čempionātā

Lietuvas "Cross Country" čempionāta trešajā posmā, kas norisinājies Šauļos, piedalījās arī vairāki latviešu sportisti. Spēkus šajā disciplīnā izmēģināja vecmeistars Leons Kozlovskis, kļūstot par savas klases uzvarētāju.
Brāļi Daniels un Bruno Lielbārži. Foto: Kim Peters
2

Brāļi Lielbārži: "Esam labā fiziskajā formā, kā arī mentāli esam gatavi"

20. un 21. aprīlī Portugālē, Alkeidao, "Torres Novas" trasē notiks pasaules čempionāta pirmais posms blakusvāģu motokrosā un Eiropas čempionāta pirmais posms kvadriciklu motokrosā. Uz šo posmu devušies Daniels Lielbārdis un Bruno Lielbārdis, kuriem šī trase nav sveša, bet kvadriciklu braucēji Kārlis Neija ("Motosports Racing Team") un Kārlis Lizanders ("Saldus motoklubs") Portugālē startēs pirmo reizi.
Foto: mxgp.com

Prado: "Viss viegli varēja aiziet nepareizajās sliedēs"

Neskatoties uz Romēna Fevra un Tima Gajsera lielisko ātrumu pasaules motokrosa čempionāta ceturtajā posmā, Pjetramuratas trasē, Itālijā jau ceturto posmu pēc kārtas nepārspēts palicis Horhe Prado. Viņam neizdevās uzvarēt pirmajā braucienā, taču triumfs otrajā nozīmēja pirmo vietu arī summā. Sportists atzina, ka viss viegli varēja noiet greizi, tomēr veiksme bija sabiedrotā. Fevrs jutis, ka otrajā braucienā var izcīnīt uzvaru, taču slidenajā trasē krita. Gajsers tikmēr ir drošs, ka viņa pirmā uzvara šosezon ir pavisam tuvu.