Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stouners: "Es būtu pārspējis Markesu"

Juris Grīns
Juris Grīns

Stouners: "Es būtu pārspējis Markesu"
Keisijs Stouners
Foto: imago/Newspix/Scanpix

Bijušais MotoGP braucējs Keisijs Stouners uzskata, ka viņa spēkos būtu pārspēt pašreizējo čempionu Marku Markesu, ja vien austrālietis nebūtu pieņēmis lēmumu beigt karjeru vēl pirms talantīgā spāņa debijas čempionātā.

Izcīnījis divus MotoGP titulus, Stouners jau 27 gadu vecumā 2012. gada sezonas izskaņā noslēdza MotoGP karjeru, bet viņa vietā "Honda" rūpnīcas komandā nākamajā gadā pasaules čempionāta vadošajā klasē debitēja Markess. Jau debijas sezonā Markess ieguva titulu, pēc tam panākumu atkārtojot 2014. un 2016. gadā. Tāpat viņa ir labas izredzes kļūt par 2017. gada čempionu.

Ņemot vērā, ka Stouners savā karjerā uzveicis daudzus augstākās raudzes motosportistus, viņš uzskata, ka būtu varējis pārspēt arī Markesu.

"Cilvēki man vaicā, vai es būtu uzveicis Markesu, un ir daudzi fakti, kas liecina, ka es to būtu izdarījis," intervijā itāļu izdevumam "Gazzetta dello Sport" stāsta Stouners. "Esmu pieveicis Lorenso, Rosi, Doviciozo, bet viņi visi ir spējuši uzvarēt Markesu. Tāpēc nav iemesla teikt, ka es to nevarētu. Un tāpat kā to tagad dara Doviciozo, šobrīd es cīnītos ar Markesu par titulu."

2016. gadā Stouners pievienojās "Ducati" komandai, kļūstot par tās testu braucēju, taču iespēju atgriezties MotoGP sacīkstēs neizmantoja. Šobrīd būdams 32 gadus vecs, Stouners nenožēlo, ka tik agri beidza karjeru.

"Šobrīd esmu testu braucējs, kurš ir ļoti apmierināts ar savu dzīvo," atzīst Stouners. "Esmu laimīgs, ka man nav jāpiedzīvo sacīkšu radītais stress. Izbaudu laiku kopā ar ģimeni, vienmēr ar kaut ko nodarbojos, un man nav garlaicīgi. Nekad neesmu nožēlojis to, ko esmu izdarījis, piemēram, lēmumu beigt sacīkšu braucēja karjeru. Konkurence man vairs nav nepieciešama. Es sāku braukt, kad man bija tikai četri gadi, un mana karjera bijusi garāka nekā daudziem citiem."

Lai gan izskanējušas baumas, ka Stounera attiecības ar "Ducati" komandu kļuvušas "vēsas", viņš apstiprina, ka tā nav taisnība un turpinās būt šīs vienības testpilots arī 2018. gadā.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2017-11-09 11:26, pirms 6 gadiem
Nebūtu Stouneram tās nolāpītās veselības problēmas, būtu braucis vēl ilgāk, un būtu ļoti labi kariņi ar Rossi.
Markess? Gan jau brauktu MotoGP, iespējams Pedrosas vietā.
Šobrīd MotoGP ir novērojams viens fakts - ja brauc ilgu laiku vienā komandā, tad esi favorīts uz uzvaru. Ja maini komandu, tad principā līdzi ir jāņem pēdējais mocis, ar kuru brauci, lai to varētu nokopēt tieši braucēja vajadzībām nevis tehnoloģiju.

     [+] [-]

, 2017-11-09 15:36, pirms 6 gadiem
Ja nu kads parspes Rossi rekordus,tad tas ir Markes,to jau MotoGP eksperti pazinoja ,kad Markes saka startet Moto1.Ja kads nav redzejis,tad paskataties kadus brinumus vins jau tur veica