Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase septītā "Coupe de l’Avenir" motokrosā, Šileika vienā no braucieniem otrais

Juris Grīns
Juris Grīns

Latvijas izlase septītā "Coupe de l’Avenir" motokrosā, Šileika vienā no braucieniem otrais
Tomass Šileika
Foto: Ģirts Kehris

Aizvadīta "Coupe de l’Avenir” jeb Nākotnes cerību kausa sacensību diena, Latvijas Junioru izlase motokrosā, tieši tāpat kā kvalifikācijā – visas Latvijas izlases komandas: 65cc, 85cc un Open – katra izcīnīja astoto vietu starpvalstu konkurencē, savukārt kopvērtējumā – 7.vieta. Individuāli labākos rezultātus no Latvijas izlases demonstrēja Tomass Šileika, kas otrajā braucienā finišēja Top 3, kopvērtējumā starp 42 braucējiem izcīnīja 5.vietu.

Mazākajiem sportistiem bija divi braucieni, savukārt 85cc un Open klašu braucēji veica trīs braucienus. Gan īpaši veiksmīgi starti, gan noslāpis motocikls un starts no beidzamās vietas, kritieni un spēja piecelties, turpināt sacensības un paļauties uz komandas biedriem, cīnīties kā komandai, nevis individuāli.

Latvijas Junioru izlases vadītājs, Fīlips Kempelis: “No izlases sportistiem īpaši vēlos uzslavēt Tomasu Šileiku, kas uzrādīja lielisku sniegumu un otrajā braucienā spēja izcīnīt otro vietu. Lieliski izturēja izlases kapteiņa godu un bija paraugs mazākajiem sportistiem. Prieks par Kirila Maslova drosmi, pēc vakardienas kritiena veica savu uzdevumu, un, lai palīdzētu saviem komandas biedriem, šķērsoja startu un pārbrauca pirmo līkumu, lai viņa rezultāts būtu kopvērtējumā.”

No mazākajiem – labākais rezultāts Kristeram Janbergam (Rodeo), 85cc klasē labākais rezultāts Edvardam Bidzānam (MX Moduls), bet Open klasē Tomasam Šileikam (ASRT). Savukārt visu izlašu kopējā konkurencē, katras klases sportisti izcīnīja astotās vietas.

Latvijas Junioru izlasi 2017.gadā MX65cc klasē pārstāvēja: Jānis Mārtiņš Reišulis (X99/Slīterāni), Kirils Maslovs (XskillRacingTeam) un Kristers Janbergs (Rodeo). MX85cc klases piloti: Aleksis Araids (Rodeo), Edvards Bidzāns (MX Moduls) un Kārlis Alberts Reišulis (X99/Slīterāni). “Coupe” komandas sastāvs (MX125 klases sportists līdz 17 gadu vecumam, MX2 un Open klases sportisti līdz 21 gadu vecumam) – Rainers Žuks (ASRT) un Tomass Šileika (ASRT), Niks Niklāvs Sūna (Kristera Serģa motoklubs).

Latvijas Junioru izlasē šogad kā padomdevēji un treneri darbojās – Arnis Kalniņš, Roberts Justs un Ronalds Strazds.

     [+] [-]

, 2017-10-09 11:00, pirms 7 gadiem
Paldies džekiem par cīņas sparu un izturību līdz finišam. Sezona bija gara un rezultāts atbilst pašreizējam meistarības līmenim. Cepuri nost treneru komandai, ka nkomplektēja izlasi un mūsu sportisti varèja piedalīties šajās nozīmīgajās sacensībās. Ar optimistisku skatu uz nākamo sezonu.