Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Stupelis: "Vienmēr esmu darījis par daudz un sev pāri"

Juris Grīns
Juris Grīns

Stupelis: "Vienmēr esmu darījis par daudz un sev pāri"
Kaspars Stupelis solo motokrosā. Foto: Facebook.com/KStupelis

Blakusvāģu motokrosa čempions Kaspars Stupelis šosezon piedalās ne vien sev ierastās disciplīnas sacīkstēs, bet arī redzams startējot ar solo motociklu. Pieredzējušais sportists atzīst, ka ar šosezon parādīto sniegumu jūtas apmierināts.

Startējot kopā ar Etjēnu Baksu, pērn Stupelis ceturto reizi karjerā kļuva par pasaules čempionu blakusvāģu motokrosā, bet šo sezonu bija ieplānojis aizvadīt kopā ar veterānu Danielu Vilemsenu. Diemžēl pasaules čempionāts šogad atcelts pilnībā, tādēļ braucēju varam biežāk redzēt pašmāju sacensībās.

Šogad Stupelis iegādājās solo motociklu un piedalījās Latvijas Amatieru čempionāta sacensībās. Aizvadot visus piecus posmus, sezonu viņam izdevās noslēgt cienījamā ceturtajā pozīcijā MX30+ ieskaitē, kamēr pirmo trijnieku ieņēma Raivis Eikmanis, Mārtiņš Marķitāns un Valdis Seratinskis.

"Gada sākumā, kad iegādājos moci, mans mērķis bija iemācīties braukt, bet braukt droši un pareizi, jo vienmēr biju darījis pārāk daudz un sev pāri," savā "Facebook" lapā raksta Kaspars. "MX30+ grupa man bija jauna, tādēļ bija grūti prognozēt, kur es varētu būt, bet klusībā pie sevis cerēju iebraukt pirmajā pieciniekā."

Jau sezonas otrajā posmā Jaunpilī Stupelis pirmo reizi vienā no braucieniem iekļuva vadošajā trijniekā, bet sezonas pēdējās sacensībās Aizputē pirmoreiz sasniedza godalgotu vietu arī posma kopvērtējumā, kad divu braucienu summā tika pie trešās vietas.

"Uz solo moča esmu pavadījis apmēram 78 stundas," atklāj sportists. "Daudz vai maz? Spriediet paši... Bet, manuprāt, audzis braukšanā esmu un kļūdas, no kurām mācīties, arī gūtas pietiekoši. Protams, vēl ir daudz, kur sevi attīstīt un ko mācīties, bet kopumā varu teikt, ka esmu ļoti priecīgs par savu šī gada sniegumu."

Paralēli Stupelis šogad tepat Baltijā startē arī blakusvāģu motokrosa sacensībās kopā ar Igaunijas braucēju Gertu Gordejevu.