Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Serģis: "Ķegumā gaidāmas sīvas cīņas"

Juris Grīns
Juris Grīns

Serģis: "Ķegumā gaidāmas sīvas cīņas"
Foto: Toms Paipals

Jau rīt, 10. augustā mototrasē "Zelta Zirgs", Ķegumā pulcēsies Nacionālā kausa sacensību seriālā startējošie atlēti, lai aizvadītu sezonas piekto posmu.

Aizvadītajā posmā Jaunpilī sacensību dienas ātrākajā klasē MX A spēcīgākais bija Kārlis Kalējs, savukārt Līgo kausa ietvaros MX B klasē startēja kupls dalībnieku skaits. 31 sportista konkurencē uzvaras laurus plūca Mihails Gudkovs, aiz viņa ierindojoties Marekam Zolmanim un Mārcim Freimanim. Arī MX C ieskaitē, kā ierasts, dalībnieku skaits bija kupls. 31 konkurenta ielenkumā meistarīgākais izrādījās Eduards Mihailovs, kurš aiz sevis otrajā un trešajā pozīcijā atstāja Romu Latakaiti un Kasparu Lazdānu.

Arī mazāko censoņu klasēs noteikti gaidāmas aizraujošas cīņas par goda pjedestāla pakāpienu ieņemšanu. Jaunpilī MX 50 Jaunāko klases pārstāvis Rainers Grasis divu braucienu summā apsteidza Rihardu Valdmani un Mārtiņu Cīruli. Lielisku sacīksti izdevās aizvadīt arī Gregs Laguta, kurš MX 50 Vecāko konkurencē apsteidza Astonu Allasu un Platonu Čekurovu. MX 85 Jaunāko vidū uzvaras laurus plūca Markuss Ozoliņš, aiz sevis atstājot tuvākos sekotājus Uldi Freibergu un Alisteru Budanovu. Ātrākais no šīs motociklu kubatūras Vecāko pārstāvjiem bija Edvards Bidzāns, kurš šoreiz apsteidza Iļju Krasnicki un Kristoferu Kauliņu.

Sacensību organizators Kristers Serģis ir pozitīvi noskaņots par gaidāmo sacīksti Ķegumā: "Tā kā šis būs piektais no septiņiem sacensību seriāla posmiem, domāju, ka trasē varēsim vērot sīvas cīņas. Daudzās klasēs kopvērtējuma augšgalā pašlaik atrodas viens vai divi sportisti, taču arī pārējiem atlētiem noteikti vēl ir iespējams izcīnīt čempionāta kopvērtējuma punktus." Jautāts par trases gatavību, Serģis sacīja, ka trase šobrīd ir maksimāli pielāgota attiecīgā līmeņa sportistu vajadzībām, lai novērtu potenciāli bīstamas situācijas un izvairītos no traumu gūšanas.

Sacensību sākums sestdien gaidāms plkst. 11:00. Ieejas biļete pieaugušajiem maksās EUR 5, turpretī bērniem līdz 10 gadu vecumam un cilvēkiem ar 1. vai 2. grupas invaliditāti ieeja būs bez maksas.