Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:376, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

MXGP Latvijas posms nākamgad notiks maijā

MXGP Latvijas posms nākamgad notiks maijā
Pauls Jonass Ķegumā. Foto: MX Vice

Pasaules čempionāta motokrosā Latvijas posms "Zelta zirga" trasē Ķegumā nākamgad notiks maijā, pavēstīts otrdien publicētajā provizoriskajā kalendārā.

2020. gada sezonas atklāšanas posms plānots jau 23. februārī, bet tā norises vieta vēl nav zināma, kam divas nedēļas vēlāk sekos etaps Argentīnā. Turpinājumā ik pēc divām nedēļām sekos posmi Nīderlandē, Itālijā un Spānijā, tad būs etaps Portugālē, bet 10. maijā, kad gaidāmas sacensības Ķegumā, tas būs jau sezonas sestais posms.

Tālāk MXGP seriāls savu ceļojumu turpinās Krievijā, Vācijā, Francijā un Imolas trasē Itālijā, kam sekos trīs posmi Āzijā - divi Indonēzijā un viens Ķīnā. Pasaules čempionāta sezonas pēdējie seši etapi būs Čehijā, Beļģijā, Šveicē, kur sacensības atgriezīsies pēc gada pārtraukuma, Zviedrijā, pavisam jaunā trasē Somijā un Turcijā.

Savukārt pēc Turcijas visi vadošie sportisti dosies uz Franciju, kur tiks aizvadīts Nāciju kauss.

Jau tagad zināms, ka Ķegumā paralēli arī notiks sacensības EMX250, kā arī jaunizveidotā "EMX Open" klasē, kurā čempions tiks noskaidrots sešos etapos. Šī klase būs pieejama braucējiem no 16 līdz 50 gadu vecumam ar motocikliem no 175 līdz 450 kubikcentmetriem, kā arī gan divtaktu, gan četrtaktu braucamajiem.

Šogad MXGP Latvijas posms notika 16. jūnijā, bet pirms tam tas vairākus gadus pēc kārtas jau tika aizvadīts maijā. Nākamgad Latvijas etaps tiks aizvadīts jau vienpadsmito reizi.


Markuss Ozoliņš. Foto: Māris Stiprais, LaMSF

Vairāki latviešu braucēji šonedēļ startē Nīderlandes un Francijas motokrosā

Vairāki latviešu motokrosa braucēji šīs nedēļas nogalē gatavojas startēt Nīderlandes atklātajā čempionātā "Dutch Masters", kā arī sacensībās Francijā.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.
Foto: TRS moto Latvija

Triāla sezona tiks atklāta Sauriešos

27. aprīlī Sauriešu karjerā norisināsies Latvijas čempionāta pirmais posms triālā.